Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

ÖĞRETMENEVİ BU YEMEĞİ KAÇA VERİYOR?

ÖĞRETMENEVİ BU YEMEĞİ KAÇA VERİYOR?

Bu sütunlardan defalarca seslendik.

Uyardık.

Neticede Sağlık müdürlüğü kendi web sitesinden duyurdu.

Artık yemek özel sektöre değil bir kamu kurumu olan ÖĞRETMENEVİNDE yapılacağını, bunun için Vali başkanlığında ve milli eğitim müdürü ile protokol imzaladıklarını aktardılar.

Bu konuda 14.Ocak.2022 günü haberimiz:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-kamu-hastanelerinin-yemekleri-ogrencilerimize-emanet-15473

Bu yazımızın en altına şöyle bir not koyup talepte bulunduk: İLGİLİ VE YETKİLİLERE ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA, UYARI İLE TALEBİMİZ VAR... Bu yemek işi çok değişik istismarların olduğu, çeşitli hırsızlık ve yolsuzluğun yapıldığı alandır. Şimdi görüyoruz ki, devlet devletin işini yapacak. Bu çok güzel. MÜ de benzerini yıllar evvel yapmıştı. Ama güzelliğe gölge düşmesin, hırsıza, ahlaksıza, yolsuza yol açılmasın diyor isek, bu haberi servis ettiğiniz gibi, İMZALANAN PROTOKOL İLE İŞİN TEKNİK ŞARTNAMESİNİDE bizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşın. Paylaşın ki, hangi teknik şartnameye göre, kaç kap yemeği kaç liraya aldınız ve gerçekten devlet kazançlı mı çıktı bilelim... Lütfen yanlış anlamayın ve lütfen talebimizi oraya buraya çekmesinler. ŞEFFAFLIK hepimiz için geçerli. En kısa zamanda imzalanan protokol ile işin teknik şartnamesini aşağıdaki e postamıza atsınlar. Kamu adına İnceleyelim" demiştik...

Yetkilisinden, ilgilisinden ses seda çıkmadığı gibi, o yerli bile olmadılar. Derken yeniden bir yazı kaleme aldık. 16.Ocak.2022 de yazdığımız yazı: https://www.haberanaliz.net/makale/ne-yemekmis-2416

Bu yazımızın altında tekraren yetkililere Uyarıcı ve önemli açıklamalar yaparak seslendik: “Geliyorum ÖNEMLİ UYARIMA... Üstte verdiğim link içeriğinde de, haberin en altında yazdım. Ne dedim?; İLGİLİ VE YETKİLİLERE ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA, UYARI İLE TALEBİMİZ VAR... Bu yemek işi çok değişik istismarların olduğu, çeşitli hırsızlık ve yolsuzluğun yapıldığı alandır. Şimdi görüyoruz ki, devlet devletin işini yapacak. Bu çok güzel. MÜ de benzerini yıllar evvel yapmıştı. Ama güzelliğe gölge düşmesin, hırsıza, ahlaksıza, yolsuza yol açılmasın diyor isek, bu haberi servis ettiğiniz gibi, İMZALANAN PROTOKOL İLE İŞİN TEKNİK ŞARTNAMESİNİDE bizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşın. Paylaşın ki, hangi teknik şartnameye göre, kaç kap yemeği kaç liraya aldınız ve gerçekten devlet kazançlı mı çıktı bilelim... Lütfen yanlış anlamayın ve lütfen talebimizi oraya buraya çekmesinler. ŞEFFAFLIK hepimiz için geçerli. En kısa zamanda imzalanan protokol ile işin teknik şartnamesini aşağıdaki e postamıza atsınlar. Kamu adına inceleyelim”  Dedik.

Yine kimsenin umurunda olmadı. SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğü de yazdıklarımıza bir açıklama yapmadılar. Valimiz ise hiç o yerli olmadı. Derken bir daha seslendik.

31.Ocak.2022 de yazdığımız yazı: https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-milli-egitim-el-ele-yanlis-yapan-kertenkele-2479

Yine Tıss yok. Kimse umursamıyor. Burada sanki BAŞÇAVUŞUN BEYGİRİ YELLENİYOR (!)

İstediğimiz ne idi?

Yemek protokolünün metni, içeriği, yemeğin teknik şartnamesi...

Hani nerede?

Niye kimse göremiyor, niye resmi web sitenizde yayınlamıyorsunuz, niye talep ettiğimiz halde bir açıklama yapmıyorsunuz?

Bu ÇOK BÜYÜK DEVLET SIRRI MI?

Hayırdır, neden yemek işinin teknik şartnamesini ve imzaladığınız protokolü kamuoyuna sunamıyorsunuz?

Bu hizmet, hangi şartlarda, nasıl gerçekleşecek, millet neyi, nasıl tüketecek, kaç paraya mal olacak, bunu bilmek, o yemeği tüketenlerin hakkı değil mi?

Hiç ses yok.

Ocak gitti, Şubat gitti, Mart gitti ve geldik Nisan ayına...  İçerdeki firma gitti, ÖĞRETMENEVİ yemek vermeye başladı. Aha biraz önce TOROS Devlette verilen yemekle ilgili görüntü attılar. Yayınlıyorum.

Allah Kuran aşkına bu yemeği, kaç paraya aldınız?

Böyle yemek mi servis edilir?

Köpük ve plastik maddeler kanserojen içeriyor. Yukarıda linkini verdiğim yazı içeriklerinde sizleri bu konuda uyaran hususlar vermiştim. Yahu beni sevmediğinizi biliyorum. Çünkü hep eksik gediği yazıyorum. Sevmeyin. Allah sevsin yeter! Ama bu yaptığınız da çok ayıp.Bu yemeği bedava almıyorsunuz.

Niye, neden, niçin teknik şartname, protokol sır gibi saklanıyor? Bu iş, kimin, kimlerin işine geliyor?!

"İstediği kadar yazsın." Bizim Valimiz var, Müdürler var, Devlet biziz, güç bizde diyen birileri mi var orada?!... Duyamadım.

Vali, müdür, sadece sizemi ait.değerler??? Onlar bizimde değerlerimiz ve bize karşıda sorumlulukları var. Bugünün yarını da var. Bunlar tarihe not düşülen yazılar.

Devletin sırtından, bizlerin vergileri ile alınan o yemeklerin üzerinden kimse SEMİEREMEZ!!! Tamam öğretmenevi yapabilir. Ama, nasıl yapıyor, hangi şartlarda yapıyor, dağıtımı nasıl oluyor, sebzesi, iaşesi nereden alınıyor, işin teknik ve idari şartnamesi nasıl, o şartnameyi kimler hazırladı, kaça mal ediyorlar ve sağlığa kaç paraya veriyorlar, BUNU BİLMEK, O YEMEĞİ YİYEN TÜKETENİN SONRASINDA AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK ADINA KAMUNUN BİLMESİ HAKKIMIZ DEĞİL Mİ?

*  /  *  /  *  /  *  /  *

6.4.2022 SAAT 12.20. GÜNCELLEME… SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN FOTO GELDİ…

Bugün saat 11.37 de telefonum çaldı. Arayan Mersin Sağlık müdürlüğünün BASIN- YAYIN GENEL MÜDÜRÜ, MÜDÜRLÜK SÖZCÜSÜ uzman Servet KUTAY. 3 dakika 32 saniye konuştuk. Kısacası Sözcü Servet KUTAY, “sayfanızda bir şey paylaşmışsınız, o fotoğrafın aslını atarmasınız” diyerek söze başlayınca, çıldırdım.

1- Ben sayfada paylaşmıyorum. 5680 sayılı basın kanununa tabi RESMİ İNTERNET GAZETESİNDE YAYINLIYORUM. Yazı yazdığım yazıda bir köşe yazısı.

2- Size kastım yok. Bunu siz bilmeseniz de, ALLAH BİLİYOR.

3- Orada yazı içinde linkler veriyorum, içerikler veriyorum ve yazının içindede taleplerde bulunuyorum, onlarla ilgili tek bir açıklama beyan yok, sadece yayınladığım fotoğrafa takmışlar.

4- İşin TEKNİK ŞARTNAMESİ – İDARİ ŞARTNAMESİ idare tarafından (sağlık müdürlüğü) yani sizin tarafınızdan yapılması gereken iş. İhaleye çıkarken EKAP sayfasına bunları koyuyorsunuzda, bu sır olmuyorda, şimdi devlet devletin işini yapıyor diyerek protokol imzalamışsınız, bu işin teknik ve idari şartnamesi neden kamuya açık paylaşılmıyor?

5- Vazgeçtik kamuya açıklığını, kendi resmi sitenize koyun paylaşın. O da yok.

6- Yaptığınız protokolü Vali başkanlığında imzaladınız. İşi veren kurum sizsiniz. Hizmeti alanda sizsiniz. Kaç paraya, nasıl, hangi şartlarda bu hizmeti aldınız açıklamkak zor mu? Niye açıklamıyorsunuz?

7- Teknik şartnamenizi, protokolünüzü yürürlükteki yasalar gereği, bilgi edinme hakkı gereği ve TÜKETİCİ kanunu gereği o yemeği tüketen herkesin bilme hakkı var, ayrıca 5680 sayılı basın kanunu mucibincede benim bunları size sorma ve talep etme hakkım var.

8- Neden ısrar ile, yemeğin (aldığınız hizmetin) teknik şartnamesini, kaça aldığınızın miktarını, imzaladığınız protokolü bu denli gizli tutuyorsunuz, sebep ne?

9- Biz niye verelim, Milli eğitim versin protokül demek abesle iştiğaldir, topu taça atmaktır. Çünkü hizmeti alan kurum sizsiniz. Bunun karşılığında bedel ödeyende sizsiniz. Neyi, nasıl, kaç paraya aldığınızı, hangi şartlarda aldığınızın muhatabıda sizsiniz.

10- Milli Eğitim müdürüne de iki çift sözüm var. Değerli müdür, siz bu yazdıklarımızı okumuyor musunuz? Az çok hukuku, alım satımı, ihaleyi, ihalesiz işleri bilen insansınız. Bunlar bu işi sizin kuruma verdiklerini söylüyorlar. İyi de, bu protokolü, teknik şartnameyi basına vermek, kamuya açık halde resmi sitenizde sunmak, SUÇ MU? Bu devlet sırrı mı? Neden gizlenir bu? Neden bunlara fikir beyan etmiyorsunuz?

11- SERVET KUTAY bir fotoğraf atmış. Siz yayınlamışsınız ama, o gerçeği yansıtmıyor, ahada işin doğrusu, dağıtılan yemeğin doğru resmi bu demeye getirmiş.İşte o fotoğraf:

12-  Yani sadece resme takılmışlar. İçerikde ki seslenişimiz, taleplerimiz umurlarında olmamış...

13- Peki resimde ne var? Yani bizim en üstte yayınladığımız dünkü resimi iyi inceleyin, alttaki gönderilen 11 numaralı maddedeki resmi de inceleyin. Farklılık açısından Kapların ve sunumun dışında bir şey var mı? Yemek aynı yemek. Çorba, tavuk şinitzel, makarna… Üstelik DÜNKÜ BENİM RESİMDEKİNİ personele İFTARDA dağıtmışlar. Biz bu yemekle milleti zehirlediniz mi diyoruz?(!) Haşa! Bu yemeği kaça, kaç paraya aldınız diyoruz? Bunun içinde doğru- namuslu- ahlaklı yazı yazmak ve konuşmak ve tartışmak için imzaladığınız protokol ile bu yemeğin hazırlanışı ve sunuşu ile ilgili TEKNİK ŞARTNAMENİN önümüzde olması gerekir diyoruz. Bırakın lamı cimi, TEKNİK ŞARTNAMEYİ PROTOKOLÜ kendi masanıza koyun, benide çağırın, gözünüzün önünde o teknik şartnameyi inceleyeyim, dağıtılan günlük yemekleride yerinde ve mekanında 1 hafta inceleyeyim, daha sonra size, uyarıcı nitelikte bilirkişi gibi bir raporu gözünüzün önünde, sizin kendi bilgisayırınızda yazayım. SÖZ VERİYORUM. Tespit ettiğim yanlışı, eksiği, burada dile getirmeyeceğim. Ama eğer ben yanılmışsam yada yanlış düşünmüşsem burada onu dile getireceğim. Sizden rahatsızlık verdiğim içinde özür dileyeceğim. Ama devlet görsün, bilsin, yetimin hakkını, kulun hakkını yedirmesin. Bundan başkaca gayem var ise, ALLAH BENİM BELAMI VERSİN. Aksini söyleyen var ise, ALLAH ONUDA BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN. Devlet ve millet varsa biz varız. Devletin kör kuruşuna zarar getirenin, BEN İSEM DAHİ Allah belasını versin. Yanlışmı yazıyorum? Ben Gazetecilik mesleği dışında KANTİN İŞLETEN- RESTORAN İŞLETEN- OTO PARK İŞLETEN- ÇİÇEK VE AĞAÇ SATAN- YAZILIM İŞİ YAPAN- YADA KUMA KURUM VE KURULUŞLARI İLE TİCARİ İŞ YAPAN BAŞKALARINA BENZEMEM. Bu sitenin resmi KÜNYESİ, NÜFUS KAĞIDI var. Orada der ki, “TİCARİ KURULUŞ DEĞİLİZ REKLAM İLAN ALMIYORUZ”… Bilmem anlatabildim mi?

Rahmetli babam der di ki;

1-Davanda haklı ol, kimsenin merhametine kalma.

2-Bok taşı, ama bok oğlu boka muhtaç olma.

3-Para alan emir alır, kimseden para alma.

Kalın sağlıcakla.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com