Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Sağlıkta Sağlıksız Yapılanma Devam Ediyor…

Sağlık Bakanlığı KHB çatılarını oluştururken Mersin’e çok hor bakmış ve gereği kadar titiz davranmamış ve uydur kaydır isimler üzerinde kadrolaşmaya gitmişti. Bu oluşumda sendikacılarında ağır baskısı vardı. Ayrıca sendika kökenli Urfa milletvekilinin de Mersin’e Sağlık çalışanları yapılan tayin ve atamalardan, görevlendirmelerden huzursuz olduğu için iş yerinde çalışma barışı bozulmuştu. 
Mersin KHB çatısında UZMAN kadrolarına ahbap çavuş ilişkileri ile hiçbir ehliyet ve liyakata sahip olmayanlar atanması dikkat çekerken, bir diğer yandan otelcilik müdürü diye atananların ebe veya hemşire kökenli olmaları ayrı bir rezaletti. 
Kocaman hastanelerin idaresi ise bu işin eğitimini almış insanlara ve yılların idarecilerine değil, röntgenci, laboratuar teknisyeni gibi isimlere tevdi edilmişti. 
Yılların deneyimli, tecrübeli idarecileri ise araştırma uzmanı olarak bir kenara itildi kakıldı. Siyasilerin arpalıklanma gibi gördüğü bu KHB çatıları, ihalelerden pay kapma, aşırma, lüpleme alanları olarak birbiri arasında taksim edilmeye başlandı. Biz yazdıkça da bozulan, alınan ve bize yakın kim varsa harcama cihetine giren bir ahlaksız çete ortaya çıktı. O çete zihniyeti Mersin’e halen hâkim vaziyet de yol yürürken yine KHB çatısına hükmetmeye, saltanatın devam etmesine vesile olmaya çalıştıkları gözleniyor.
Devlet işte burada bu olaylara el atmalıdır. Bugün öğreniyoruz ki, ÇKS ya iki sağlık müdürü yeniden düşmüşler. Başarılı ve Kemik yerlerini korumuşlar. 
Toros’da Süleyman dönemi bitmiş, yerine bir Urfalı bulmuşlar. Fatma müdür yerinde kalmış. Sağlık hizmetleri müdürlüğüne ise sürekli hastane ile iş yapan bir medikalcının hemşire eşini uygun görmüşler. Hastane personeli ayakta… Herkes bu isim sendikacı diye yapıyorlar diyor. Bu arada Ak Parti il başkanı ve ilçe başkanları ise ben yapmadım, o yaptı diyerek bir acayip tutum içindeler. Ne hikmetse Bugün yarın ÇKY sa düşer denilen liste gizli bir sır gibi saklanıyor. Ama dışarı çıkan bilgileri göre ADSM’nin müdürünü almışlar başka yere vermişler. Hakkında çok sayıda şikâyet olan ve sürekli kurumdaki doktorlar ile didişen başhekimi yerini muhafaza etmiş. 
Önceki il başkanı döneminde memleketi Urfalı, Adıyamanlı, Mardinli, Maraşlı idareciler doldurmuş idi. Bu il başkanı döneminde de az bir değişiklik ile yola devam ediliyor. O değişiklik de Niğdeli birkaç kişinin ilde atamalarının gerçekleşmiş olması.
Sağlık nasıl başarılı olur, nasıl halka hizmet daha iyi sunulur kimsenin umurunda bile değil. 
Tek bilinen bir dil var, kimi makama getirirsek, şahsi işimize nasıl katkısı olur dili (!)
Birde kalkıp, doğruluktan dürüstlükten bahsetmezler mi?! Gülersiniz, ağlanacak halinize.
Dün yani 5 Ocak 2014 günü MDH de sağlık kurulu çalışamadı. Niye? Çünkü orada bulunan tuvaletler taştı ve koridorlara kadar pis sular yayıldı. Koku ve rezalet o kadar çoktu ki, kurul dün iş yapamadı. Temizlemeyle baş edemediler. Kocaman hastanenin bakımsızlıktan, idari kadrosunun zamanında tedbir alamayışından yağmurun yağması ile pis su baskını yaşanıyor.
Geçen yılda yeni yapılan acilin tavanını çekmiş yayınlamıştık. Akıyordu. Her yeri dökülüyordu.
Halen hastaneler de engelliler için ayrı bir asansör yok. Engelli tuvaleti diye anılan yerleri normal vatandaş kullanıyor.