Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

SBYS iptali sonrası dikkatli olmak lazım

Bugün bir e posta aldım. “ ... Abi bütün yazılarını ilgiyle okuyoruz sbys ihalesinde ilgimi çekmişti ekapta baktım ihale ihale komisyon üyeleri kararına istinaden iptal edilmiştir yazıyor . Müdür bey ve komisyon siyaseti karşısına alarak beytülmal a sahip çıktı sayende. Belki de sen dillendirmesen baskıyla onaylanacaktı. Ama zannetmiyorum Müdür Bey inançlı bir insan yine göğüs gererdi diye düşünüyoruz. Yoksa başka şeyler mi var, araştırman nedir, yazarsın diye bekledik” DİYOR...

Bende bunun üzerine EKAP a girdim baktım. İhalenin neticesi aşağıda belli... İptal edilmiş.

Ama iptal tek başına meseleyi çözmez. Yıllardır bu işin devletle getirdiği külfetin önüne geçmek gerekir. Bunun içinde, yıllardır bu işin temini, hazırlığı, teknik ve idari şartnamelere imza koyanlar ile ihalelerin yapımında rol alanların görev yerleri, makamları değişmeli. Sürgün edin, il dışına atın demiyoruz. Bulunduğu kurumda yeri değişsin. Bu işi elinden alın. Bu işi yapmasınlar. Yoksa bu işlerde devlet lehine sonuç almanız mümkün değil. Öte taraftan bu işle ilgili yazdığım önceki yazıların linklerini aşağıda veriyorum. Onları mutlaka okuyun. Okumazsanız bütünlük arz etmez. 

https://www.haberanaliz.net/makale/gorduk-sagliktaki-isleri-fircaladi-taseronumuz-disleri-1804

https://www.haberanaliz.net/makale/derin-hbys-sbys-ihalesi-1627

https://www.haberanaliz.net/makale/derin-hbys-ihalesi-1273

https://www.haberanaliz.net/makale/khbnin-hbys-ihalesine-dikkat-edin-1308

https://www.haberanaliz.net/makale/khbnin-hbys-ihalesi-iptal-1309

BU HBYS SONRASI SBYS olan işin özü yalan dolan dolu söylemlerle örtülüyor. ALLAHINI- DEVLETİNİ- MİLLETİNİ-VATANINI SEVEN KİM VARSA, ALLAH RIZASI İÇİN bu kez yapılacak açık ihalede TEKNİK ŞARTNAME VE İDARİ ŞARTNAMEYİ KURUM DIŞINDAN, Ankara- İstanbul- İzmir- Konya- G.Antep de incelenerek, işin ehli ve uzmanlarına yaptırsınlar. Aslı sağlık memuru, ebe, hemşire, tıp doktoru, elektrik teknisyeni yâda başkaca teknisyenlere, sonradan sözleşme imzalayıp uzmanlık verilenlere bu işi bırakmasınlar.

Özellikle teknik şartnamede istenen araç gereç ve ekipman getirilip monte ediliyor mu, yoksa eski alet edevatla yola yürünüyor mu bunu kontrol etsinler.

Neden bilgisayar, ona bağlı yan malzemeler, tamir ve bakım ile kırtasiyelerin istem ve ihtiyaçlarının tespiti aynı ellerden çıkıyor ve bu işleri neden hep aynı isimler takip ediyor incelemeye alsınlar.

Diğer taraftan İl müdürlüğünde yer değişimi oldu. Abdullah Budak ile Feyzullah Kuttur yer değiştirdi. Derken Harcama yetkisi yeni gelen başkana verilmişti, o yetki il müdürüne geri geçti. Demek ki kimse boş durmuyor. İl müdürü de boş değil. Boş durmuyor. Dedi kodu ile vakit öldürmüyor. İşine bakıyor.

OKURLARIMIZDAN GELENLER:

Kalem bizim değil okurun. Kimi e posta atıyor, kimi vatsap hattımıza atıyor. Yazım hataları dâhil hepsi okurun kaleminden. Biz sadece iddialarındaki isimleri kısalttık. Bakın ne yazmışlar...

“....Madem derin sbyse kadar girdin sağlık analizci. Bide bu işlerin görünmeyen derinlerini yani mariana çukuruna indireyim sizi.  Efendim sistem açık ve net o sbys teknik şartnameyi hazırlayan İsmi S ile başlayan uzman S.L.K. memleketi Sivas. Bu memleket size tanıdık gelebilecek biraz sonra. Kendisi efendime söyleyeyim sağlık Memuru ama yıllardır torpille Bilgi işlem Uzmanı olarak hizmet etmiştir. Günümüz Siyasisi hiç kimseyi tanımaz ama sırtı sağlam Kaya gibi abisi var. Hem de Sivaslı abisi . Buda işini bilen sağlamcı kayacılar dan anlayacağın hatta yetmemiş yeni dönem için Sağlık Bilgi Sistemleri Başkan Yardımcılığı için imzayı da atmış kayanın gölgesinde. Düşünsene müdürlükte bilgisayar mühendisleri elektrik elektronik mühendisleri haberleşme ve yazılım mühendislerinin olmasına rağmen Sivaslı Sağlık Memuru 2014 den beri Mersin sağlığının sbys bilgiişlem yazılım ve donanım organizasyonunun ortasında olan sırtında kaya gibi hemşerisi olan L. bey hatta Uzmanlardan duyduğumuz kadarıyla İl Sağlık Müdürünün deyimiyle L.cüğüm başkan Yardımcısı oluyor. Başkanı kayadan destek başkan Yardımcısı kayadan sağlık Bilgi sistemleri de kaya gibi olursa Mersin İl Sağlık Müdürlüğü kayalıklardan düşer de kimse tutamaz Müdürümüzü... Sonra buralarda yürü yavrum yürü fistanını sürü şimdide gitti burdan Konyalının biri şarkısı dillerden dile dolaşır. Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız diyen Atamın yerli ve milli SES i çıkabilen sağlıkçısı... Gücümüz yok bari bilipte göz yummayalım ... Size bildirelim dedik...”

BİR DİĞERİ YAZMIŞ”:

“... Yazılarınızı beğenerek okuyoruz ve birebir doğruları yazmanınıza rağmen hiç bir şey değişmemesi bizleri derinden üzüyor. Attığınız sözleşmelilerin listelerini gördüm ve fazla değişiklik olmayacağını şimdiden tahmin ettim. Orda gizemli bir isim var. Uzman A.C.  Aslen Erdemli’li ve Antalya’dan ilimize transfer oldu. Kendisi sbys ihalelerinde imza atan 3. Kişi. Siyasi bağlantısı abisi Erdemli ilçe başkan yardımcısı ve en son erdemli ilçe başkanlığı için Ankara’ya çağırılan 3 isimden birisi. Abisi eski bakan K. nin erdemli Şubesi de denilebilir. A.C.  siyasi ihalelerde imza atan ve siyasilere bırakılan ihalelerde kilit isim. A.C. o kadar başarılıymış ki (sözde) Yeni açılan Silifke Adsm nin kurucu müdürlüğü yapmış ve oranın sözleşmeli Müdürü olarak imza attığı söyleniyor. Aynı zamanda adı Şehir Hastanesinin teknik Müdürlüğü ve Erdemli Devlet Hastanesi müdürlüğüne de adı geçmekte. Sağlığa o kadar hizmet edip de ailesini bırakıp işine odaklanan o kadar Çalışkan liyakatli insan varken bir insanın siyasi bağlantısı var siyasilere ihale veriyor diye bir koltuğa getirilmemeli. Belki önemsenmeyecek mailim ama yazdıklarımın hepsi gerçek, sevgiler...”

BİR BAŞKASI GAZETECİ OLMUŞ DÖKTÜRMÜŞ... AŞAĞIDA... DOĞRUDUR YANLIŞTIR DEVLETİN BİLECEĞİ İŞTİR. ARAŞTIRIN LÜTFEN...

UÇTU UÇTU AŞI UÇTU 

“... Toros Devlet Hastanesinde Skandal iddia! 25 adet aşının kaybolduğu iddiası hastanede iyice huzursuzluğa yol açtı. Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız bile aşı için gerekli prosedürlere uyuyor. Bakanlarımız, milletvekillerimiz sıra bekleyip aşı oluyor. Bazı ülkeler bu aşıya hiç ulaşamıyor. Gelin görün ki yönetimin iş bilmezliği Toros Devlet Hastenesinde bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu 25 aşının nereye gittiği biran önce aydınlatılmalı. Bu konu farklı dedikodulara yol açıyor. Görüştüğüm bir personel bu aşılar satılmış olabilir diyor, biri yakınlarına aşı yapmıştır diyor, diğeri makam için diyet vermiştir diyor. Hatta bazı siyasilere peşkeş çekildiği de iddialar arasında. Ben şahsen il başkanı Cesim beyin böyle bir hususa asla göz yummayacağını ve geçit vermeyecegini çok iyi biliyorum. Pırıl pırıl bir listeyle yeni yönetimini şekillendiren sayın Ak parti il yönetimini kimse töhmet altına sokmasın. Lütfen bu konuda kamuoyuna doğru bilgi verilsin ve olayın müsebbipleri ortaya çıkarılsın.”

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com