DOKTOR AHMET DİKMEN DOSYASINDA YENİ GELİŞME: RAPOR GELDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOKTOR AHMET DİKMEN DOSYASINDA YENİ GELİŞME: RAPOR GELDİ
Mersin ili Mezitli İlçesi Sağlık Müdürlüğüne bağlı Mezitli Göçmen Sağlık Merkezinde meydana gelen sorumlu hekim Doktor Ahmet Dikmen’in 20/10/2021 tarihinde aynı yerde çalışan diğer meslektaşı Dr. Hasan Çayır tarafından Tasarlayarak Bir Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Öldürülerek şehit edilmesi olayında bu gün yeni bir gelişme yaşandı.

Mersin’de meslektaşını öldüren doktora ‘Cezai sorumluluğu tam’ raporu

Mersin’de Mezitli Göçmen Sağlık Merkezi Sorumlusu Dr.Ahmet Dikmen’i, görevi başında öldürmekten yargılanan Dr.Hasan Çayır’a, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından “Tasarlayarak Bir Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Öldürme” suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu raporu verildi.

Mersin’in Mezitli ilçesinde 20 Ekim 2021’de bulunan Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezi'nde görev yapan meslektaşı Dr.Ahmet Dikmen’i pompalı tüfekle vurarak öldüren Dr.Hasan Çayır’a, ‘Cezai sorumluluğu’ tam raporu verildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nca verilen raporda, Dr.Hasan Çayır’ın “Tasarlayarak Bir Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Öldürme” suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

“ŞİZOFRENİM” 

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Dr.Hasan Çayır, devam eden yargılama sırasında, şizofreni olduğunu, tedaviler gördüğünü, aktif muayene yapmamakla birlikte doktorluk yaptığını, çok uzun senelerdir sesler duyduğunu, olay günü hipnozlandığını, araba ile işe giderken beyninin çalışmadığını, durduğunu, işyerine olay günü tüfeği ile gittiğinin doğru olduğunu, bir kişi ile takıntılı olduğunu hatırladığını, ancak soruşturma konusu eylemi hatırlamadığını söylemişti.

“CEZA SORUMLULUĞU TAMDIR”

Mersin 3.Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Ağırlaştırılmış Müebbet’ hapis cezasıyla yargılanan Dr.Hasan Çayır’ın, ‘Şizofren’ olduğu iddiasının doğru olup olmadığı ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına yönelik İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi. Mahkemeye ulaşan Adli Tp Kurumu’nun raporunda, 9 gün süre ile müşahede altında tutulan sanık Dr.Hasan Çayır’ın, muayeneleri, tetkikleri sonucunda elde edilen bilgi ve bulgular sıralandı. Tıbbi belgeler ile adli tahkikat dosyasında belirlenen ve adli tıbbi yorumlamayı ilgilendiren hususların değerlendirilmesi sonucu verilen ve 8 profesörden oluşan komisyon tarafından hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:
“Kişide ceza sorumluluğunu etkileyecek, bilinç ve harekât serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve/veya akıl zayıflığı saptanmadığı, adli dosya tetkikinde de sanığın anılan suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak veya azaltacak boyutta bir akli arızanın içinde olduğunu gösterecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye rastlanmadığı, bu duruma göre Hasan Çayır’ın ‘Tasarlayarak Bir Kişiyi Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Öldürme’ suçuna karşı ceza sorumluluğunun tam olduğu kanaat ve mütalaamızı bildirir gözlem raporudur”  denildi.

SANIK DR.HASAN ÇAYIR (AŞAĞIDAKİ RESİM) MEMURİYETTEN DE ATILDI 

Dr. Hasan Çayır hakkında yapılan idari soruşturma üzerine de,  ayrıca Sağlık Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulunun 20/07/2022 tarihli kararıyla devlet memurluğundan çıkarılmasına karar verildiği de ortaya çıktı.

DR. AHMET DİKMEN VE DİKMEN AİLESİ AVUKATI ERŞAN SARI ((AŞAĞIDAKİ RESİM)) : “YARGIYA KİMSE MÜDAHALE EDEMEZ” DEDİ

“GÖREV ŞEHİDİ SAYILMALIDIR”

Acılı Dikmen Ailesi’nin Avukatı Erşan Sarı, son olarak ise Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Raporu’nda ‘Cezai sorumluluğu tam raporu’ verilen Hasan Çayır tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ahmet Dikmen’in görev şehidi sayılmasını istedi. Avukat Sarı, ‘Ailenin bir nebze olsun acısını dindirecek olan Şehitlik mertebesi rahmetliye ve ailesine çok görülmemeli” dedi.

RAHMETLİ DOKTOR AHMET DİKMEN (AŞAĞIDAKİ RESİM) GÖREV ŞEHİDİ SAYILMALIDIR

KARAR BEKLENİYOR

Bu arada İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nın sanık Dr.Hasan Çayır hakkında verdiği ‘Ceza sorumluluğu tamdır’ raporunun ulaştığı Mersin 3’nca Ağır Ceza Mahkemesi’nin mart ayı içinde yapılacak duruşmasında karar çıkması bekleniyor.


DEMOKRAT PARTİ MERSİN’DE NELER OLUYORÖnceki Haber

DEMOKRAT PARTİ MERSİN’DE NELER OLUYOR

MERSİN DEMOKRAT PARTİ İL YÖNETİM LİSTESİ BELLİ OLDUSonraki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİ İL YÖNETİM LİSTESİ...

Başka haber bulunmuyor!