DEMOKRAT PARTİ MERSİN’DE NELER OLUYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEMOKRAT PARTİ MERSİN’DE NELER OLUYOR
Birkaç gündür gündeme taşıdığımız 6’lı masanın bileşenlerinden olan DP’nin Mersin cenahında farklı gelişmeler yaşanıyor.

Haber sitemizin haberi sonrası editörlüğümüze gelen bilgiler sonrası elimize ulaşan yeni bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bir önceki haberimizde : https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-dp-perisan-halde-18052 

Aşağıdaki görüntüyü yayınlayınca, DP’li okurlar bakın ardından neler gönderdiler.

GÖNDERİLEN YENİ GÖRÜNTÜLER...

Bu görüntülerden anlaşılıyor ki, Bilal Özkan isimli kişi Ak Partiden Milletvekili adayı olmuş. Ama öncesi SUR kaymakamı ve KAYYUMU görevini yerine getirmiş. Bu KAYYUM görevinden sonra ilk seçimde istifa edip ak partiden milletvekili adayı olmuş. Mersin Silifke ilçesi doğumlu olan Özkan, sıralamada yer bulmuş ama seçilerek listeden çıkamamış.

BİLAL ÖZKAN DP GENEL BAŞKANI TARAFINDAN GENEL SEKRETER YARDIMCISI OLARAK ATANMIŞ

Partililerin bize ulaştırdığı bilgi sonrası ekran görüntüsünü yayınladığımız DURDU KOCAKAYA- BİLAL ÖZKAN- ZİYA ERDOĞAN etiketli paylaşım aşağıda.

Bunun üzerine ufak bir araştırma yapınca BİLAL ÖZKAN’ın bir süre önce Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal tarafından şahsi insiyatif ile mevcut olan parti genel sekreterine yardımcı olarak atandığını öğrendik. Yani Bilal Özkan Ak partiden sonra siyaseti DP’de yapmaya karar vermiş, DP genel başkanı da Bürokrasiden geldiği için kendisini yetkisi dâhilinde olan bir göreve getirmiş. DP Genel Sekreter Yardımcılığı. Mersin bölgesi teşkilatların oluşumu da, böylelikle MERSİN’İN Silifke ilçesi doğumlu olan ve Mersin’de bir dönem önce Ak Partiden vekil adayı olup seçilemeyen genç bir isme, yani Bilal Özkan’a teslim edilmiş.

İNTERNETTE BİR BİLAL ÖZKAN HABERİ

Bu araştırmaları yaparken, internet ortamında BİLAL ÖZKAN ile ilgili bir haber gözümüze çarptı. SR kaymakamı ve KAYYUMU iken hakkında çıkan bir haber. Başlığı "Yolsuzluk ‘Dört Ayaklı Minare’ boyu” Yorum yapmıyoruz. Linki veriyoruz. Tıklayıp haberi sizler okuyunuz...

https://tele1.com.tr/talan-tum-hiziyla-suruyor-yolsuzluk-dort-ayakli-minare-boyu-125588/

PARTİNİN MERKEZDE BULUNAN BİRÇOK İLDEN BÜYÜK NÜFUSLU ÖNEMLİ İLÇELERİ HALEN KAPALI

Merkezdeki TOROSLAR ilçesi nüfusu, 310.606 dır. 155.881 kişisi erkek, 154.725 ‘i ise kadındır. KAPALI.

Merkezdeki YENİŞEHİR ilçesi nüfusu, 268.776 dır. 129.859 kişisi erkek, 138.937 ‘i ise kadındır. KAPALI.

Merkezdeki AKDENİZ ilçesi nüfusu, 259.381 dir. 131.889 kişisi erkek, 127.492 ‘si ise kadındır. KAPALI.

Merkezdeki MEZİTLİ ilçesi nüfusu, 210.538 dir. 103.343 kişisi erkek, 108.195 ‘i ise kadındır. KAPALI. (Bu önemli dört ilçenin kâğıt üstünde ilçe başkanı ve yönetimi var ama yıllardır hizmet verdikleri kendi ilçelerinde parti binaları, büroları, teşkilat yerleri yok, bir tabelaları bile asılmamış halde)

63.269 nüfuslu MUT ilçesi KAPALI.

26.947 nüfuslu BOZYAZI ilçesi KAPALI.

25.296 nüfuslu GÜLNAR ilçesi KAPALI.

11.289 nüfuslu AYDINCIK ilçesi KAPALI.

8225 nüfuslu ÇAMLIYAYLA ilçesi KAPALI. (Buralarda kağıt üstünde başkan ve yönetimde yok)

125.173 nüfuslu SİLİFKE ilçesinin binası parti mülkü. Çok muhteşem bir yerde. Büyük. Kâğıt üstünde başkanı var, kapısını açıp millete buyur gel diyen yok. Bina ANAP’tan geçme.

144.548 nüfuslu ERDEMLİ ilçesinde önce atama sonra kâğıt üstünde kongre ile bir başkan seçilmiş, kendi iş yerinden parti yönetiyor, ha var, ha yok.

TARSUS ilçesi nüfusu, 346.715 tir. 174.617 kişisi erkek, 172.098 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe binası da kapalı... İlçe başkanı kendi sigorta acentasında oturuyor, levha astıkları yer hiç açılmıyor.

Nüfuslar 2020 sayımına göre. Ancak şu an bu ilçelerin nüfusları oldukça arttı. Mersin 2 Milyonu çoktan geçti. Son deprem nedeniyle kente 400 bin civarında depremzede vatandaşımız da ( Akdeniz- Mezitli- Yenişehir- Toroslar ilçeleri başta olmak üzere) yerleşti.

İL BİNASI HALEN KAPALI

Tabelası yenilenen fakat kapısı halka açılmayan il başkanlığı binası Demokrat Parti tabanı tarafından tepki topluyor. “Bizim parti ne zaman açılıp, önümüzdeki seçimlere hazırlık ve çalışma yapacak, ne zaman bu teşkilatların kapısını açacak, kapalı teşkilatlar ne zaman hizmete girecek, partide bir çay verecek kişi ne zaman olacak?” Demekteler.

DP MERSİN DE KANUNA AYKIRI FALİYET VAR HERKES GÖRMEZDEN GELİYOR

Siyasi partiler yasası Ne diyor?:   

“.... Teşkilatın merkezleri: 

Madde 31 – (Değişik: 12/8/1999 - 4445/5 md.)  Siyasi partilerin merkez teşkilatı Ankara il merkezinde; il ve ilçe teşkilatları, ilgili il ve ilçe merkezlerinde; belde teşkilatları, il ve ilçe merkezleri hariç olmak üzere, belediye teşkilatı olan yerlerde; yan kuruluşları ve yurtdışı temsilcilikleri ise tüzüklerinde belirtilen yerlerde bulunur...

Yasaya ve parti tüzüğüne aykırı çalışma her tür uyarıya karşı devam ediyor. 


MERSİN DP PERİŞAN HALDEÖnceki Haber

MERSİN DP PERİŞAN HALDE

DOKTOR AHMET DİKMEN DOSYASINDA YENİ GELİŞME: RAPOR GELDİSonraki Haber

DOKTOR AHMET DİKMEN DOSYASINDA YENİ GELİ...

Başka haber bulunmuyor!