MERSİN GENÇLİK SPOR’DA SESSİZLİK HAKİM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GENÇLİK SPOR’DA SESSİZLİK HAKİM
Bu sütunlardan defalarca, Mersin Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve ilgili yetkililere seslendik ve dedik ki, Daha önce birçok yayınımızda DOĞRUDAN TEMİN İLE YAPILAN İHALELERİ ELE ALMIŞ, YAPIM alımlarını EKAP’a koyuyorsunuz da, HİZMET ve MAL alımı gibi diğer doğrudan temin alımlarınızı neden EKAP’a koymuyorsunuz sorusunu yöneltmiştik. HİÇ O YERLİ OLMADILAR. Hâlbuki müfettişler son denetimde uyardılar. Halen EKAP’a koymuyorlar.

Karlı dağdan serin ilgililerimizi ÜST DÜZEYDE KORUYAN VE KOLLAYAN büyükler varmış, biz istediğimiz kadar yazalım, hikâye imiş...

Devleti üç beş kişiden ibaret sananlar yanılırlar. Devlet ebet mübettir ve her zaman 18 yaşında bir delikanlıdır.

Allah bu devlete ve millete zeval vermesin.

HABER sitemizde aşağıdaki linklerde yayınladığımız ihale ve alımların tarihlerine, işlerin konularına dikkatle baktığınızda, işlerin birçoğunun aynı mekânda, benzer iş olduğunu görmeniz de mümkün demiştik. Yani BÜTÜNLÜK ARZEDEN İŞLERİN BÖLÜNÜP PARÇALANARAK alınmasının doğru olmadığını söyledik.

Üstelik hep aynı isimlerin farklı işleri alması, yâda onların yakınlarının, tanıdıklarının işleri alması hiç mi ilgili yetkililerin dikkatini çekmiyor, yâda işin içinde bizlerin sizlerin bilmediği başkaca işler mi var? Şeklinde sormuştuk ..

Bir başka yayınımızda ise “MERSİN GENÇLİK SPORUN RESMİ NİKÂHLI FİRMALARI MI VAR?” başlığı altında soru yöneltmiştik.

Bu yayınlarımızın son birkaç haftalık linkleri aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-resmi-nikahli-firmalari-mi-var-19185

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-her-isten-anlayan-firmalari-19190

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporun-pazarlikli-isleri-hep-ayni-firmalara-19163

https://www.haberanaliz.net/haber/yine-mersin-genclik-spor-yine-ayni-firmalar-pazarlikli-ihale-19173

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-sporda-halimem-yanaktan-ilimam-dudaktan-anlayisi-mi-19200

https://www.haberanaliz.net/haber/mesele-yemek-ihalesi-degil-verilen-yemek-ve-maliyeti-19244

Tabi biz bu yayınları yaparken, ilgili yetkililer ise, bu herife bu bilgileri kim sızdırıyor araştırmasında idiler. Oysa bilmezler ki bizler 4734 sayılı yasa ile 4735 sayılı yasayı yutmuş, yaklaşık da 20 senedir değişik kurumların ihale ve alımlarını yazan, üstelik ÇEVRE ve TÜKETİCİ HAKLARINI KORUMA DERNEĞİ GİBİ BİR DERNEĞİN başında, beç kuruş almadan KAMUNUN HAK VE HUKUKUNU AYRICA VATANDAŞIN HAK VE HUKUKUNU korumaya çalışan kişileriz. 

Daha öncede belirttik. Haber sitemizde EKONOMİ başlıklı bölümü tıklarsanız, tüm kamu kurum kuruluşların alımlarını nasıl yazdığımızı göreceksiniz.

Kanun açık. AÇIK ihale varken, pazarlıklı alımın, doğrudan temin metodunun sıkça seçilmesi ve aynı işlerin ardı ardına bu usuller ile alınması ve hep aynı firmalar arasında işin dönüp durması devletin üst makamlarının gözünden kaçmadı.

Bakanlık müfettişlerinin pek yakında yola çıkacakları belirtilirken, Mersin’in değerli Valisinin de olaya çok dikkatli gözlerle baktığı ve araştırdığı belirtiliyor.

Diğer taraftan eskiden çok iyi hatırlıyorum, Mersin Gençlik Spor il müdürlüğünün bu tür ihale ve alımları BASIN huzurunda açık seçik yapılırdı. BASINA AÇIK yapılırdı. Şimdi ne hikmet ise kapalı kapılar ardında yapılıyor.

Amaç devletin malını korumak ve tüyü bitmedik yetimin hakkına sahip çıkmak ise, bu ihaleler  ŞEFFAF bir şekilde ihalelerde serbestlik- rekabetin oluşumu için AÇIK İHALE metodu ile yapılması gerekir.

Her alımı PAZARLIK- DOĞRUDAN temin işine sokmanın manası ve anlamı nedir?

Neden bu alımların dünü, öncesi, bugünü, dikkatlice araştırılmıyor?

Devlet, bu tür ihale ve alımda rol alan, görev alan, tüm memur ve amirlerini dikkatli izlemeli takip etmelidir.

Bu kişilerin işe geliş gidişleri, evlerine gidişleri, gezip tozdukları yerler, altlarındaki arabalar ve alışverişlerine kadar incelenmesinin büyük faydası olacaktır.

Kısa vadede yaşam şartları değişen, müteahhit- taşeron- firma sahipleri ile, satın almalarda, ihalelerde, ihalelerin alt yapı hazırlıklarında görev alanların, ödeme evraklarına, hak edişlere imza atanların kendileri dahil birinci derece yakınlarının da bu görevlere gelmeden evvel ve geldikten sonraki mal varlıklarının araştırılması gerekir.

Bir maaşla, yâda karı koca çalışanların 2 maaş ile yaşadıkları hayatı nasıl temin ettikleri, atlarındaki araçları, oturdukları evleri, gidip gezdikleri yerleri, sosyal yaşamlarını, bunlara ait sosyal medya hesaplarını, kurumdan iş alan firmaların yetkili ve sahiplerinin mekânları, iş yerleri, bu kişilerin müdürlüğe gelip gitme sıklıklarının, hangi idareci ve memurla yada görevli ile sık sık buluştukları görüştüklerinin titizlikle incelemelerini, takip etmelerini isteyen vatandaşlar,  Devletin kör kuruşuna sahip çıkmak herkesin görevidir demekteler...

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.Telefon ve iletişim bilgisi olmayan gönderiler dikkate alınmaz.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

NOT : YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR.


MBB'NİN TOPLAMDA 41 MİLYONLUK BAŞKA ALIMLARIDA ÇIKTIÖnceki Haber

MBB'NİN TOPLAMDA 41 MİLYONLUK BAŞKA ALIM...

AKDENİZ BELEDİYESİNE HEM GEÇMİŞ OLSUN HEM UYARISonraki Haber

AKDENİZ BELEDİYESİNE HEM GEÇMİŞ OLSUN HE...

Başka haber bulunmuyor!