MERSİN TOROSLARIN KAFA KARIŞTIRAN GAYRİMENKUL SATIŞLARI -2-

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN TOROSLARIN KAFA KARIŞTIRAN GAYRİMENKUL SATIŞLARI -2-
Mersin’in 2020 nüfus verilerine göre 310.606 olan Toroslar ilçesi Belediyesi ilan gov.tr de yayınlanan ilana göre mülkiyeti belediyeye ait olan 4 büyük taşınmaz gayrimenkul 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesine göre “Kapalı Teklif Usulü (Artırma)” ihale ile satışa çıkartılıyordu. 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala bu satışların ortaya çıkması, 2020 verilerine göre bölgede yaşayan 155.881’i erkek, 154.725’i ise kadın olan halkı huzursuz etmişti. Belediyeden yapılan ilanda, “Toroslar Belediyesi Encümen Salonunda 25.10.2023 tarihinde aşağıda belirtilen saatte ihale ile satılacaktır. Kapalı teklifler Toroslar Belediyesi İhale Komisyon Başkanlığı' na 25.10.2023 günü saat 13:00' e kadar teslim edilecektir” notu da düşülmüştü. Bizde HABERANALİZ.NET haber sitemizde konuyu sizlere duyurmuştuk. Gelişmelere bakalım:

Mersin Toroslar Belediyesinin satışa çıkardığı gayrimenkuller ile ilgili yaptığımız bir önceki haberimizin linkidir. Tıklayıp okuyunuz lütfen:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-toroslarin-kafa-karistiran-gayrimenkul-satislari-19532

HABERDE ADI GEÇEN 4 ADET TAŞINMAZ (GAYRİMENKUL) AŞAĞIDA

1- Tapu mevkii Arpaçsakarlar, Pafta: 25 M IV  Ada:11297 Parsel: 1 M2 : 9.963,01  Niteliği: Arsa Tahmini Bedel TL.: 119.556.120,00 Geçici Teminat TL.: 23.911.224,00 İhale Saati: 14:00

2- Tapu mevkii Arpaçsakarlar, Pafta: 25 M I Ada: 11303 Parsel :1 M2:13.350 Niteliği: Arsa Tahmini Bedel TL.:150.187.500,00 Geçici Teminat TL.: 30.037.500,00 İhale Saati: 14:10

3- Tapu mevkii Arpaçsakarlar, Pafta: 25 M III Ada: 11328 Parsel: 1     M2: 8.937 Niteliği: Arsa Tahmini Bedel TL.: 98.307.000,00 Geçici Teminat TL.: 19.661.400,00 İhale Saati: 14:20

4- Tapu mevkii  Arpaçsakarlar, Pafta: 25 M III Ada: 11332   Parsel: 1 M2: 6.748 Niteliği: Arsa Tahmini Bedel TL.: 70.854.000,00 Geçici Teminat TL.: 14.170.800,00 İhale Saati: 14:30

BU İLANIN YER ALDIĞI LİNK:

https://www.ilan.gov.tr/ilan/1316789/emlak-arsa-mersin-toroslar-belediye-baskanligindan-4-adet-tasinmaz-satisi-yapilacaktir

BİR ÖNCEKİ HABERİMİZDE KAMU ADINA, YÖREDE YAŞAYANLAR ADINA ŞU HUSULARI DİLE GETİRMİŞTİK

Günümüz koşullarında satışa arz edilen bu arsaların ilana konu tahmini bedellerinin çok düşük olduğunu belirten bölge halkı, “her ne kadar açık arttırma da olsa, ilana çıkılan bedel düşük. Bu bedeli neye göre belirlediler, o civardaki emsal değerlere ve satış ilanlarına baktılar mı? Daha küçük arsaların dönümü bile bu açıklanan tahmini toplam bedellerden yüksekken, bu rakamlar neden düşük? Ayrıca neden seçim ağzı bu satış alelacele yapılıyor? Belediyenin bu satışlarının kamuya yararı ve getirisi ne ki, satışına karar verdiler? Buraların satılması yarın imara açılması mı olacak? Bu işten kim kazançlı çıkacak? Bu yerleri yeşil alan ilan edip, PARK yapsalar, yâda kamuya faydalı olacak yerler haline getirseler olmuyor mu? Neden satış? Neden şimdi? Neden seçime 5 ay kala?” demekteler.

HABERİMİZDEN HEMEN SONRA OKURLARIMIZDAN BİZE ATILAN E- POSTALARDAN GELEN MESAJLAR İSE ŞÖYLE:

..... “2886 sayılı ihale yasası asgari geçici teminatı %3 kati teminatı %6 olarak belirlemiştir. İlgili idare bu oranları yukarı doğru çekebilir. Ancak yukarı çekmek ihaleye katılımcı sayısını azaltıp rekabeti azaltabilir. Genelde %3 uygulanır. Satılacak malın bozulma, deforme, çürüme gibi riskleri varsa yukarı çekilebilir. Gayrimenkul satışında bu riskler olmadığına göre katılımcı sayısı azaltılmamalıdır. Katılımcının az olması idare aleyhine sonuç verebilir. 7.madde peşin veya defaten demektedir. Ucu açık bir maddedir. İhalenin idare tarafından 15 gün onay süresi vardır. 15 gün sonunda 15 gün ödeme süresi verilir,15 günde teminatı kati teminata çevirerek 15 gün daha süre verilir, süre sonunda ödeme yapılmaz ise geçici teminat idareye gelir kaydedilir. Bunlar açıkça belirtilmezse iştirakçi lehine sonuç idare aleyhine hak kaybı doğabilir”

...... “Arsa satışındaki geçici teminat oranına dikkat edin”

....... “Toroslar belediye başkanının seçimde 72 adet projesi vardı, bu dönemde yapacağını taahhüt etti. Ancak seçime 5 ay kala 1 tanesini bile yapmadı. Taş üstüne taş koymadı. Arsalarını bile tesis kurmak yerine spor bakanlığına hibe etti. Daha önce belediyeye ait birçok gayrimenkulü sattı, satmaya devam ediyor. Bu başkana kim dur diyecek? Hiç bir tasarruf tedbiri yok, her hafta Ankara da genel merkezde, çerkez konfederasyonunda, taş medreseliler derneğinde resim veriyor. Ankara ya belediyeye ait bir iş için gittiği görülmüşse söylesinler. Belediyeye haftada saat 3 den sonra 2 - 3 defa uğrar. Denemek için takip edin, yada ben yalansam her gün belediyeye geldiğinde, belediyenin sosyal medyasından canlı yayın yapsın, hep birlikte görelim. Kendinden özür dileyelim.”

KAMUOYUNDA CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞI AK PARTİLİLERDEN DE SESLER YÜKSELDİ İŞTE O SESLERDEN BİRİ

Okan Mehmet Takan. Ak Parti Gülnar Belediye Başkan aday Adayı idi. ve yukardaki paylaşımını MHP'nin Mersin de çok saygın siması olan KAMİL DURMUŞOĞLU'na da etiketleyerek yaptı.

Haberimizden sonra, CHP Toroslar ilçe Başkanı CUMALİ AKBAŞ, ilçe yönetimi ve Meclis üyesi HASAN ÖNAL ile birlikte şu açıklamayı dün yaptılar:

Saygıdeğer basın mensupları, değerli konuklar!

Basın açıklamamızın amacı içerisinde yaşadığımız Toroslar İlçemizde yerel idarenin son günlerde halkımıza ve belediyeye ait taşınmaz malları giderayak yangından mal kaçırırcasına satışa çıkarmasıdır. Önceki dönem Toroslar Belediye Başkanı meclisin taşınmaz satış yetkisini 2011'de encümene devretmiştir. 2019 yılında seçilen belediye meclis üyelerinin şimdiki söz hakları devre dışı bırakılmıştır. Bu kararın tarafımıza iletilmesini defalarca talep etmemize rağmen 2011'de alındığı söylenen karara ulaşabilmiş değiliz.  Toroslar Belediyesi meclis üyemiz ve grup sözcümüz Sayın Hasan Özalp Önal kararı yazılı dilekçe ile 20.10.2023’te istemek zorunda kalmıştır.

Değerli basın mensupları 4 parça halinde Arpaçsakarlar Mahallesinde 11297/1, 11303/1, 11328/1, 11332/1 parselleri, toplam 39 dönüm taşınmazların, 440 milyon TL değer ile satışa çıkarılmıştır. Toroslar halkının malı olan bu parsellerin seçime az bir süre kala satış nedeni nedir? Neden seçim öncesinde belediyenin taşınmazları satılıyor? Bu zamanlamanın sebebi nedir?Daha önce 09.06.2021 tarihinde bugün ki değeri en az 500 milyon olan yedi arsa satışı yapılmıştı. 09.06.2021 tarihindeki satışın nedenini Belediye hizmet binası yapımı ve pandemi olarak gösteren Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşin Yılmaz, hizmet binasını almadığı gibi taş taş üstüne de koymamıştır. Hizmet binası yapılsa, bir yer alınsa, elle tutulur bir iş yapılsa söyleyecek sözümüz olmaz. Ancak önceki satıştan gelen paranın hesabı yok, karşılığı yok, nereye harcandığı belli değil. Bu paralar nereye gitmiştir? Nerede harcanmıştır? Halkın parasının her kuruşunun hesabını sormak bizim boynumuzun borcudur. 2022 yılı Denetim Komisyonunda görevli arkadaşlarımız 2022 mizanını canlı yayınlanan belediye meclisinde defalarca talep ettikleri halde mart ayından bu yana alamamışlardır. Aylardır denetim komisyonu üyelerimizin alamadığı 2022 mizanını bir kez de basının önünde talep ediyoruz. Sayın başkan neyi, kimden, ne gerekçe ile gizliyorsunuz. Parkların viran olduğu, yol, asfalt, kaldırım çalışması olarak birkaç sokağa yamadan başka hiçbir şeyin yapılmadığı ortadır. Önceki taşınmaz malların satışından elde edilen gelir nerededir? Sizin Büyükşehir Meclisinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e yıllarca vermediğiniz, verirken de imtina ettiğiniz borçlanma yetkisini Toroslar Meclisi size oy birliği ile verdi. Bu yetkiyi çok rahat kullanabilir ve eğer varsa nakit darlığını aşabilirsiniz. Ama amaç başka ise daha çok para gerekiyor ve paranın gideceği yerler farklı olacak ise buna Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü ve Meclis Üyeleri olarak izin vermeyeceğiz. Parayla seçim kazanmayı planlıyorsanız yanılıyorsunuz. Seçim yürekle, bilekle, emekle ve hizmetle kazanılır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MHP GENEL MERKEZİ DE OLAYI TAKİBE ALDI

Seçim öncesi satışa çıkan ve kamuoyunda tepkiye neden olan bu satışları, çıkan haber ve tepkilerden sonra MHP genel merkezindeki duyarlı yöneticilerinde satışı takibe aldığı bilgisi bize ulaştı.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com

NOT: YAZILI İZİN ALMADAN, SİTEMİZDE YER ALAN HİÇ BİR HABER VE İÇERİK KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILIR


GÖKTAŞ, MUZAFFER MEN İLE BULUŞTUÖnceki Haber

GÖKTAŞ, MUZAFFER MEN İLE BULUŞTU

MERSİN DEMOKRAT PARTİ EVLERE ŞENLİK ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYORSonraki Haber

MERSİN DEMOKRAT PARTİ EVLERE ŞENLİK ÇALI...

Başka haber bulunmuyor!