MESELE YEMEK İHALESİ DEĞİL, VERİLEN YEMEK VE MALİYETİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MESELE YEMEK İHALESİ DEĞİL, VERİLEN YEMEK VE MALİYETİ
25.Temmuz.2023 günü bu sütunlardan ilgili ve yetkiliye “MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TAS AYNI HAMAM” seslendik, uyarıda bulunduk. Ancak bizi dikkate almamayı maharet sanan bazı tipler o haberimizle alay eder gibi konuşuyorlarmış.. Oysa işin içinde DEPREMZEDE kardeşlerimiz var. Ve onların üzerinden bir RANT elde etme çabası içinde olabilecek olanlara göz açtırmayalım diyorduk. Bakın detay verelim...

25.Temmuz.2023 günü bu sütunlardan ilgili ve yetkiliye “MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TAS AYNI HAMAM” başlıklı aşağıdaki linkteki haberimizi öncelikle okuyunuz:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-genclik-spor-il-mudurlugu-ayni-tas-ayni-hamam-19046

MERSİN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ AYNI TAS AYNI HAMAM

Sonrasında şimdi yazacaklarımıza dikkat ederek, BEYTÜL MALI, ŞEHİDİN- TÜYSÜZ YETİMİN HAKKINI koruma adına daha hassas ve dikkatli olmaya gayret edelim diye yazıyoruz.

Bildiğiniz üzere:2023/458667 ihale kayıt numaralı,"21 Günlük Gençlik Kamplarında Afetzedelerin Konaklaması ve Yemek Hizmeti Organizasyonu Alım İşi" 08.05.2023 günü 11:30 da PAZARLIK USULÜ (MD21 B) ihaleye çıkar. İşin özü: 1.KISIM ( 23 Nisan,Yıldırım Beyazıt ve Maliye Gençlik Kampları Hizmet alım işi), 2.KISIM ( Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Akkum gençlik Kampları Hizmet alım işi) yapıldı.

Tekrardan:  2023/331081 numaralı ihale ise, "20 Günlük Gençlik Kamplarında Afetzedelerin Konaklaması ve Yemek Hizmeti Organizasyonu Alım İşi" 03.04.2023 günü saat 16:30 da yapılmış. Oda PAZARLIK USULÜ (MD 21 B) yapılmış. 1.KISIM ( 23 Nisan,Yıldırım Beyazıt ve Maliye Gençlik Kampları Hizmet alım işi) 2.KISIM ( Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Akkum gençlik Kampları Hizmet alım işi) yapıldı.

Bu işler için tekraren:2023/166422 ihale kayıt numaralı, "31 Günlük Gençlik Kamplarında Afetzedelerin Konaklaması ve Yemek Hizmeti Organizasyonu Alım İşi" 20.02.2023 günü saat 15:00 da PAZARLIK USULÜ (MD 21 B) göre yapılmış. 1.KISIM (23 Nisan, Yıldrım Beyazıt ve Maliye Gençlik Kampları Hizmet alım işi), 2.KISIM ( Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Akkum gençlik Kampları Hizmet alım işi) yapıldı.

2023/458667 nolu ihale ile, 12.697.794 TL ödenmiş,

2023/331081 nolu ihale ile  9.595.337 TL ödenmiş,

2023/166422 nolu ihale ile de  20.621.803 TL işi alan firmalara ödeme yapılmış.

Bu alımların DEVLETE TOPLAM MALİYETİ:42.914.934 TL.  Yani 43 TRİLYON (Eski para ile) 

Üstte linkini verdiğimiz haberde sorular yöneltmiştik. O yerli olmadılar, KARLI DAĞDAN SERİN halde işlerine devam ettiler. ETSİNLER.... Ama şu soruları ve izahatları yaparak, yetkili ve ilgilinin dikkatini, vatan adına- devlet dına- yetimler ve şehitler adına, çekmek isteriz.

YEMEK hizmeti alım işi, HİLENİN KOL GEZDİĞİ her tür entrika ve dümenin döndüğü alandır. Toplu yemek hizmeti sunan Mersin’de onlarca firma vardır, bir o kadarı da batmıştır.

Bakınız DEPREMZEDE vatandaşlar için bir yemek ihalesi yapılıyor. 20 günlük + 21 günlük  + 31günlük olmak üzere; Toplamı 72 günlük bir alım ve ihale.

Bu 72 gün içinde toplam ödenen rakam 42.914.934 TL.  Yani 43 TRİLYON (Eski para ile) 

ŞİMDİ...

Bu işin mutlaka bir şartnamesi vardır!  Bu şartnamede verilecek yemeğin evsafı, içeriği, gramajı v.s yazması gerekir.

Yine yumurtanın gramajından tutunda, piknik ürünleri olarak bilinen (reçel- bal- tereyağ v.s gibi) gramajları farklı farklı olan, Örneğin: 15 -20- 30 gram şeklinde olurlar. Siz şartnameye 20 gram yazarsınız, dikkat edilmez ise 15 gramlığı millete verirler, tüketenlerin sayısı ile farkı çarpın ortaya küçümsenmeyecek bir rakam çıkar.

Yumurta ise sınıf sınıftır. 73 – 63- 53 gram olur. Yumurta kabuksuz 50-55 gram kabul edilir. Sarısı 20-25 gram, beyazı ise 30-35 gram kabul edilir. Bunların hassas terazide ölçülmesi tartılması gerekir. Ölçmez iseniz tartmaz iseniz 60 gram yumurta yerine 40 gramlık yumurtayı veririler. Tüketenlerin sayısı ile farkı çarpın ortaya küçümsenmeyecek bir rakam çıkar.

Bunlar sadece hilelerden ikisi...

Yemek kepçeleri numaralıdır. Bir kepçe yemek verecek denmez. Ölçüsü ayarı var. Bir kişiye ne kadar, hangi kepçe ile verileceği şartnamede yazmalıdır.

Kullanılan etler önemlidir. Şartnamede evsafını türünün kilosunun yazması yeterli değildir. Etler çekilmiş ve kıyılmış halde değil, KARKAS gelmelidir ki, hile olmasın. Biz karkas gelip de dişi ete koç yumurtası dikenleri yakalayıp adalete teslim etmiş haber sitesiyiz.

Tavuk ürünleri ayrı derttir. Raf ömrünü tamamlamış olan tavuklar büyük marketlerde böyle toplu yemek yapan firmalara çok ucuza verilir. Kontrol çok önemlidir. Tavuklar tek tek kontrol edilmelidir.

Yoğurt, süt ürünleri de raf ömürleri, ilk üretim ve son üretim tarihleri kontrol edilerek alınmalıdır.

Sizlere gıdada başkaca hileleri de sonraki yazımızda anlatmaya devam ederiz. Aktarmak ve izah etmek istediğimiz bu işi çok sıkı denetlemek gerektiğidir. Çünkü alınan yemek DEPREMZEDE kardeşlerimize yedirilmiştir. Beytülmaldan harcanıyor.

YURTLARDA DA aynı. Beytül mal. Öğrencilerin yediği yemeklerde böyle... Dikkat etmek lazım.

Yemek şartnamelerinizi mutlaka bir Diyet uzmanı ve Gıda mühendisi eşliğinde hazırlayınız. Sizde diyet uzmanı ve gıda mühendisi yok ise, devletin başkaca kurumlarından geçici görevle isteyiniz ya da bu mesleklerin bağlı olduğu ODADAN isteyiniz. Teknik şartnameleri mutlaka işin ehli ve uzmanı olan Diyet uzmanı ile Gıda mühendisi beraberce hazırlasınlar.

Kontrol ve muayene teşkilatlarında olanlar ise yemek hazırlanırken, içine katınla mal ve malzemenin evsafını çok dikkatli incelesinler.

Sabah ne yenecek,  neler verilecek, öğlen ne yenecek kaç çeşit, akşam ne yenecek kaç çeşit ayrı ayrı gramajı ile ve niteliği ile belirlenmeli, öğlenki yemek akşam verilmemeli, akşamki artan yemek de ertesi gün verilmemeli...

Şartnameye koyarsınız ama dikkat etmezseniz yuttururlar...

Yahu ne zırvalıyorsun, iş bitti, bundan sonra neyi nasıl kontrol edeceğiz diyen olabilir, uyarıyoruz ki, yarın okullar açılacak bari YURTLARDA yemeklerde çok daha dikkat edilsin...

Geliyoruz, DEPREMZEDELERE verilen yemekler için ödenen paraya. 72 gün için 42.914.934 lira...

23 Nisan, Yıldırım Beyazıt ve Maliye Gençlik Kampları,Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy ve Akkum gençlik Kamplarında kalan depremzedeler için bu ihaleler yapılmış.

Yani başkaca yerde kalan depremzedeler var ise, bu alımların içinde değil.

Soru,Bu kamplarda kaç depremzede barındı? Resmi sayıyı açıklayın.

Şimdi bu hizmeti sunan kişiler, elbette orada işçi çalıştırdılar. Aşçı, aşçı yardımcısı, Meydancı, garson, bulaşıkçı, şoför,  gibi kişiler. Onların mutlaka sayıları da belli. Onların sayısı ve aldığı ücrette belli. Toplayın 72 günlük ücretlerini... Ortaya o ücretlerle ilgili bir rakam elbet çıkacak.

72 günde bu depremzede kardeşlerimiz, SABAH- ÖĞLEN- AKŞAM ne yediler, ne kadar (gramaj) yediler, Kaç kişi bunları yedi tüketti. Ödenen paraya, tüketen insan sayısına bölün bakalım.

72 gün için 42.914.934 lira... Az değil. Üstelik depremzede yemeği deniyor, aynı firmalar, kamplara gençlik gelecek, organisazyon yapılacak, aynı firmalar, tesadüf mü bunlar???

Pazarlığı da aynı adamlar alıyor, Açık ihaleyi de, doğrudan temini de... Sizce bunlar hayatın olagan akışına uygun mu?

 

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.Telefon ve iletişim bilgisi olmayan gönderiler dikkate alınmaz.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


GÖKTAŞ, MERSİN'İN SORUNLARINI CUMHURBAŞKANLIĞINA İLETTİÖnceki Haber

GÖKTAŞ, MERSİN'İN SORUNLARINI CUMHURBAŞK...

ÇETKODER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIŞKAN, DOLANDIRICILARINA KARŞI UYARDISonraki Haber

ÇETKODER GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIŞKA...

Başka haber bulunmuyor!