Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Sağlık Müdürünün SIR gibi sakladıgı yemek ihalesi!!!

Sağlık Müdürünün SIR gibi sakladıgı yemek ihalesi!!!

Mersin il sağlık müdürünün Mersin iline ilk geldiği günler, iyi niyetli insan olduğunu, kimseye kötülük düşünmediğini, vazifesini namus bildiğini, onunla uğraşanlar olduğunu ve kimseye yedirmeyeceğimizi beyanla yazılar yazmış idim. Kendisini tanımam bilmem. Çayını suyunu içmiş değilim, yan yana gelmiş değilim. 41 yıldır bu mesleği şerefimle yaparım. Devletin verdiği ŞEREF BASIN KARTINI taşıyorum. Neyse..

Başlığımız ne idi?

“Sağlık Müdürünün SIR gibi sakladıgı yemek ihalesi!!!”

Niye böyle yazdım?

Çünkü yasalar gereği, yürürlükteki mevzuat gereği AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIĞA TABİ OLAN, bir alımın, kaça alındığı, hangi şartlarda alındığı, içeriğinin ve evsafının ne olduğunu bilmek, onu tüketen herkesin hakkı.

Durumu defalarca dile getirdim. O sesleniş ve dile getirişlerimin yayın linklerini aşağıya gün gün alıyorum. Arzulayan nasıl seslenmişim, neleri talep etmişim ve niçin şimdi böyle yazıyorum anlayacaktır.

Bu konuda 14.Ocak.2022 günü haberimiz:https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-kamu-hastanelerinin-yemekleri-ogrencilerimize-emanet-15473

31.Ocak.2022 de yazdığımız yazı: https://www.haberanaliz.net/makale/saglik-milli-egitim-el-ele-yanlis-yapan-kertenkele-2479

5 NİSAN 2022GÜNÜ BU KONUDA SON YAZDIĞIM YAZI VE SESLENİŞ AŞAĞIDAKİ LİNKTE: https://www.haberanaliz.net/makale/ogretmenevi-bu-yemegi-kaca-veriyor-2583

Kıymetli sağlık çalışanları,

Bu yemeği siz tüketiyorsunuz. Aynı zamanda HASTALAR- REFAKATÇİLER de tüketiyorlar. İl geneli tüm yemek alım işi (İHALESİ) özel sektörden alındı ve devletin bir kurumu olan ÖĞRETMENEVİ İLE İKİLİ PROTOKOL YAPILARAK verildi.

Kime verildi?

Öğretmenevine.

Nereye bağlı?

Milli Eğitime.

Peki Öğretmenevi nasıl bir kuruluş?

Ticari bir kuruluş.

Tamam özel sektörden aldınız, öğretmenevine verdiniz. İyi de, bu işin bir kuralı, kaidesi yok mu?

Var. Var ki, VALİ BAŞKANLIĞINDA oturup protokol imzaladınız.

Biz ne diyoruz?

Diyoruz ki, KAMU İHALE KURUMUNU ARADAN ÇIKARIP bir ihale, alım yapmış oldunuz. Vali imzaladı, sizler imzaladınız bu işi geçerli sayıp işi verdiniz.

GÜZEL…

KAÇA ALDINIZ?

PROTOKOLÜN, TARAFLARA YAPTIRIM ARZEDEN, BAĞLAYICI MADDELERİ NE?

HANGİ YEMEĞİ, HANGİ İÇERİK VE EVSAFLA ALDINIZ?

BU HUSUSLAR TEKNİK ŞARTMANEMEDE YAZILIDIR VE SAKLI GİZLİ İŞ OLSA KAMU İHALE KURUMUNUN SAYFASINDA YAPILAN İHALELERDE BU AÇIK AÇIK YAYINLANMAZ. AMA BİZ BUNU TALEP ETMEMİZE RAĞMEN, DEFALARCA DİLE GETİRMEMİZE RAĞMEN HALEN BUNU AÇIKLAMAMANIZ, KENDİ VEB SİTENİZE TARAYIP KOYMAMANIZI ANLAMIYORUZ, BUNU NE AMAÇLA YAPIYORSUNUZ?

PERSONELE- HASTAYA- REFAKATÇİYE- DİYET YİYEN İNSANA- ÇOCUK HASTAYA NASIL YEMEK VERİLİYOR, İÇERİĞİ NE, KULLANILAN MALZEME NE, KALİTESİ NE, FİYATI NE BUNU BİLMEK KAMUNUN VE BİZ KAMUNUN SESİ GÖZÜ KULAĞI OLAN VE DEVLETİN 4. GÜCÜ DENEN BASININ BİLMEK HAKKI DEĞİL Mİ?

NEDEN SAKLI GİZLİ VE NEDEN AÇIKLANMIYOR?

HANGİ GÜÇ BUNU BİZDEN GİZLİYOR, HANGİ AMAÇLA GİZLİYOR?

BU GİZLİLİĞİN KİME NE FAYDASI VAR, KATKISI VAR, BURADAKİ “SIR” NE?

Sorulacak çok soru var ama, gerek yok.

Günü geldi mi, DEVLETİN ilgili birimileri gelir, ihmali, kastı, olan kişiyi karşısına alır, ananının adı ne bababanın adı ne, TC ni söyle der ifadesine başvurur.

Şu an bu konuda bizim bildiğimiz tek doğru şey, kamu ihale sayfasından edindiğimiz bilgiye göre, sizin elinden işini aldığınız firma en son bu YEMEK işini 9.80 TL ye yapıyordu.

Siz şu an aynı işi kaça aldınız, yaptırıyorsunuz?

Bu sorunun cevabı bu kadar zor mu yahu!

Sağdan soldan gelen bilgiye göre, yemeği 21 liraya, kahvaltıyı 13 liraya almışsınız.

Üstelik il geneli tek menü imiş…

Doğru mu?

Yahu tüketen kimse bu yemekten memnun değil.

Tutanak tutan, tutana… 

Belki siz haklısınız, belki o memnun değilim diyenler?

Bunun otaya çıkması, gerçeklerin ortaya çıkmasının ne sakıncası var?

Bu doğruların ve gerçeklerin çıkması, sizin adaletli çalışmanız, hak ve hukuk kavramına özen göstermeniz, aldığınız hizmeti kaça, hangi şartlarda aldığınızı, işin evsafını ve teknik şartnamesini açıklamanız ile olacaktır.

Bunu niye yapmıyorsunuz?

Size seslenişimizde, yasal olmayan, haksız bir iş mi var?

İşin TEKNİK ŞARTNAMESİ VE İMZALANAN PROTOKOL, BASINDAN VE KAMUOYUNDAN neden gizleniyor?

Siz bilirsiniz.

BAKIN KENDİ İL MÜDÜRLÜĞÜNÜZÜN PERSONELİNİN YEDİĞİ YEMEĞİN FİYATINI VE MENÜSÜNÜ RESMİ SİTENİZE KOYMUŞSUNUZ. AŞAĞIDA EKRAN GÖRÜNTÜLERİ MEVCUT. AMA BU İL GENELİ ALDIĞINIZ BİZİM SİZE YAZDIĞIMIZ İŞ DEĞİL. ONU KOYUYORSUNUZ DA, BUNU NİYE AÇIKLAMIYORSUNUZ?

 

Ne Yemekmiş!!!

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com