AKDENİZ’İN ALİNGİRLİ ÇİLİNGİRLİ İŞLERİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKDENİZ’İN ALİNGİRLİ ÇİLİNGİRLİ İŞLERİ
Mersin bir garip yer. Burada bulunan tüm Belediyeler, kamu kurum kuruluşları ne hikmet ise birbirine bakıp aynı yoldan gitmeye özen gösteriyorlar. Oysa seçime girerken herkes HALK İÇİN çalışacağını, hak- hukuk- adaletten şaşmayacağını söylüyor ve bol kepçeden vaatte bulunuyorlardı.

Mersin ili Merkez ilçesi olan, son nüfus sayımında nüfusu 259.381 olan AKDENİZ ilçesinin Ak Partili Belediyesi, 2022-2023 BELEDİYE HİZMETLERİNİN TANITIMI İÇİN BİLLBOARD, RAKET, MEGALİGHT, VİNİL, BROŞÜR VE REKLAM ÜRÜNLERİ VE HİZMETİ SATIN ALIM İŞİNİ sesiz sedasız AÇIK usulle ihaleye çıkarmış. İhale (son teklif verme) tarih ve saati ise, 9.09.2022 - 14:00 olarak aynı kişilerce kapalı kapılar ardında belirlenmiş. İhale kayıt numarası ise: 2022/837845

İHALE İLANI METNİ AŞAĞIDA

Bu iş için birileri bir yerlerde teknik şartname hazırlamışlar. Niye böyle diyorum. Çünkü Şartname Bilgisayar ortamında yazıldığı halde sorumlu olarak imza atan kişinin adı oraya yazılmamış, her sayfasına kaşe basılarak, imza atılarak işleme konmuş.  Sorumluluk Akdeniz Belediyesinin değişmez basın müdürü TUNCAY KARAKAŞ’ın olmuş.

İŞTE TEKNİK ŞARTNAMENİN SAYFALARI VE İSTENİLEN İŞİN ÖZELLİKLERİ, ve neler yaptırıp hangi hizmetleri satın almak istedikleri....

Gördüğünüz gibi, Belediye reklam ve tanıtım ile sosyal medya işlerindeki tanıtım dâhil, şapka, çanta, kırtasiye ne varsa ihale suretiyle bizlerin parası ile birilerinden satın alıyor. Bunun için ihaleye çıkmışlar. Bekleyip göreceğiz, hangi firma alacak? Akdeniz’in işleri hep aynı firmalar arasında dönüp durduğu için kamuoyunda üzüntü yaratıyor. Ayrıca, iş BİR yıllık çıkıyor. Belediye tarafından düzenlenecek olan açılış, proje tanıtım programları, toplantılar ve benzeri faaliyetlerde yapılan hizmet ve faaliyetlerin halka tanıtımı çalışmalarında baskı, iç ve dış mekan tanıtımı, promosyon, dergi, broşür, kitapçık, film, prodüksiyon, sosyal medya yönetimi gibi işleri alacak olan firma üstlenecek. Bir zamanların Özel kalem müdürü, Sonrasında Başkan yardımcısı da yapılan nevi şahsına münhasır kişinin başkanla kafa kafaya verip bu işleri çok iyi ayarladığını söyleyenler az değil.

Bizim paramızı, yani vatandaşın parasını böyle gereksiz işler için harcamaya ne gerek var?

Bu harcamaların kime ne faydası var?

Bizim sırtımızdan yapılan reklam, bilbord, şapka, poşet,, film, kitapçık işinin kime ne getirisi var?

Bu harcamalar, bu yoklukta ve sıkıntıda günah değil mi?

haberanaliz.net / ÖZEL


0Önceki Haber

0

MHP’Lİ SİLİFKE BELEDİYESİNİN 2021-22 DEKİ BAZI ALIMLARI TOPLAMI: 66.940.701 TRYSonraki Haber

MHP’Lİ SİLİFKE BELEDİYESİNİN 2021-22 DEK...

Başka haber bulunmuyor!