KARAMANCILAR KONAĞININ TADİLAT ONARIM MALİYETİ DE ORTAYA ÇIKTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KARAMANCILAR KONAĞININ TADİLAT ONARIM MALİYETİ DE ORTAYA ÇIKTI
Mersin CHP’li Büyükşehir Belediyesi KARAMANCILAR KONAĞI için kurtarma çalışmaları yaptı. Önce buraya Tadilat, bakım, onarım yapıldı. Ardından içinin tefrişi ve diğer meseleler gündeme geldi. Ve böylece yapılan masraflar, tam yeme içme işlerini anımsatan GASTRONOMİ dalına girdi. Zaten burası için ortaya atılan fikir, “Mersin Mutfak Kültürü Evi Karamancılar Konağı” idi. Modern adıyla GASTRONOMİ evi. Lop lop, Lüp,Lüp evi. Yani BOĞAZ kültürünün sergileneceği, yöresel yemeklerin tatların sunulacağı mekân.. Harcanan Paranın toplamı: 3.177.906,40 Yani 3 milyon yüz 77 bin 9 yüz 6 lira 40 kuruş. Eski para ile 3,2 Trilyon. Şimdi bu konakla ilgili yapılan iş ve işlemlere geliyoruz...

Öncelikle bilmeyenler için bir iki hatırlatma yapalım.

Yıllar evvel burası MURAT 124 taksilerin satıldığı bir işletmenin yanı idi. Şehrin hatırı sayılır bir iş adamı kullanıyordu. Sonra her şey gibi burası da renk değiştirdi.

Meşhur URAY caddesinin son halini görüyorsunuz. Bomboş halde. Eski Adliye, Eski Emniyet, Eski Valilik, karşısına taşınan Jandarma komutanı binası dışında, Bir zamanlar TİCARETİN ve ALIŞ VERİŞİN döndüğü o yer tamamen bitti, sesizliğe büründü.

Mersin’in sayılı ESKİ ve TARİHİ evi var.

Levantenlerden kalma.

RUM ve ERMENİ vatandaşlarımızdan kalma.

Mersin de bu işlerden PARA KAZANAN yolunu bulan UYANIK bir tahife var.

Sözde bu tarihi köşk ve konaklara onarım yapar hayata kazandırırlar.

Sözde müze yaparlar.

Sözde Mersin’e hizmet yaparlar.

Ama işin aslını aştırın. CEPLERİ dolmuştur.

Çünkü burada harcanan paranın pek hesabı olmaz, tarihi eserdir, harca harcadığın kadar, bu işlerde SEMİREN biri var, memleketi yaladı yuttu neredeyse.

Allahtan bu işi yapan o değil.

SEMİREN ve KEMİREN, Mersin’i çok seven, o tipin burada izine rastlamadık.

Neyse, KONUMUZ O DEĞİL. Şimdi konumuz KARAMANCILAR KONAĞI...

2021 yılında bu konağın hayata kazandırılması ve tarihe sahip çıkılması için ihaleye çıkıldı.

İhale numarası: 2021/870567, İşin adı: Mersin İli, Akdeniz İlçesi 4 Ada 6 Parsel Mersin Mutfak Kültürü Evi Karamancılar Konağı Restorasyonu Yapımı ile ilgili Saha Kontrollük Ve Müşavirlik Hizmetleri Alım İşi. İhale ve alım usulü:PAZARLIK– 21/B, Sözleşme Bedeli: 1.363.000,00 TRY, Tarihi: 7.1.2022, İşi alan Firma: KADRİ CEMİLOĞLU MİMARLIK, Bu iş için 3 kişi doküman indirmiş, 1 kişi teklif vermiş, 1 geçerli teklif çıkmış.

SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

Derken 2022 yılına gelinmiş. Buraya mobilya ve yöresel ürün almak içim ihaleye çıkılmış.2022/196645 ihale numarasıyla. 31.3.2022 günü ihale yapılacak diye ilana çıkmış.Sonra İHALE iptal edilmiş.Gerekçesi: Bütün tekliflerin Alıma ayrılan ödeneğin / Yaklaşık maliyetin çok üstünde olması nedeniyle. İşte o ilan metni görüntüsü. (Aşağıda)

Derken aynı konağa bu kez 2022 yılında mobilya alımı için ihaleye çıkılmış. 10.5.2022 günü ihalesi yapılmış. İhale numarası: 2022/360536,İşin adı: GASTRONOMİ VE YÖRESSEL ÜRÜN KONAĞINA MOBİLYA ALIM İŞİ. İhale ve alım usulü: AÇIK Sözleşme Bedeli:1.229.640,00 TRY,Tarihi: 9.6.2022, İşi alan Firma: ARS GLOBAL, (MERSİN FİRMASI)  Bu iş için 6 kişi doküman indirmiş, 4 kişi teklif vermiş, 3 geçerli teklif çıkmış.

SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

FİRMANIN MTSO KAYDI AŞAĞIDA

Bu işin hemen ardından bir ihale daha yapmışlar. İhale numarası: 2022/377317,İşin adı: GASTRONOMİ ATÖLYESİ VE RESTORAN İÇİN MAL VE MALZEME ALIMI İŞİ. İhale ve alım usulü: AÇIK Sözleşme Bedeli: 585.266,40 TRY, Tarihi: 15.6.2022, İşi alan Firma: DENPA, (MERSİN FİRMASI) Bu iş için 6 kişi doküman indirmiş, 2 kişi teklif vermiş, 2 geçerli teklif çıkmış.

SÖZLEŞME BEDELİ EKRAN GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA

FİRMANIN MTSO KAYDI AŞAĞIDA

ŞİMDİ,Mersindeki KARAMANCILAR konağı için 2021 ve 2022 de şu ana kadar harcanan (Bizim bu habere aldığımız belge ve bilgiler ışığında) paranın toplamı: 3.177.906,40 Yani 3 milyon yüz 77 bin 9 yüz 6 lira 40 kuruş. Eski para ile 3,2 Trilyon.

haberanaliz.net / ÖZEL


MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN SİNEK İLACI ALIMLARI, ‘VAY BABO’ DEDİRTTİÖnceki Haber

MERSİN BÜYÜKŞEHİRİN SİNEK İLACI ALIMLARI...

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI SESLENDİ: İçişleri Bakanlığı Mezitli Eğitim Tesisleri İçin Ne Bekleniyor?Sonraki Haber

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI SESLENDİ: İçişl...

Başka haber bulunmuyor!