MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İKİ KEZ GIDA KOLİSİ ALIMI GERÇEKLEŞMİŞ. RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATIYOR...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN İKİ KEZ GIDA KOLİSİ ALIMI GERÇEKLEŞMİŞ. RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATIYOR...
MERSİN BÜYÜKŞEHİR DE ŞAŞIRTAN ALIMLAR VE BORÇLANMA İSTEMİMersin Büyükşehir Meclis toplantısı yarın sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek. Ünün konusu BORÇLANMA talebi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin ramazan ayı içinde mağdur vatandaşlar dağıtım yaptığı koliler sonrası,  Başkan Vahap Seçer’in tekrar borçlanma yetkisi isteyebilirim açıklaması karşısında, Akdeniz Belediyesinin Ak Partili Başkanı Muhammed Mustafa Gültak’ın “öncelikle hesabını vermeli” şeklindeki beyanatı ile yeniden gündeme geldiler.

Bilindiği üzere bundan bir süre önce borçlanma yetkisi istendiğinde Cumhur ittifakı çatladı başlıkları ile haber olmuşlar, MHP’li üyeler mecliste hayır derken, Başını Mustafa Gültak’ın çektiği Ak Parti gurubu oylamaya katılmayıp bir nevi olur verdikleri tartışılmıştı. Hatta konu basına farklı bir şekilde de yansımıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Geçtiğimiz Eylül ayında borç batak içindeyiz, sıkıntılıyız, bize borçlanma yetkisi verin diyerek meclisten borçlanma yetkisi almıştı. İşte o haberin kendi web sitelerindeki linki: https://www.mersin.bel.tr/haber/borclanma-yetkisi-meclisten-cikti

Daha sonra gelişen günlerde korona nedeniyle gıda kolisi talebinin artığını dile getiren Vahap Seçer, yeniden borçlanma talebinde bulunabileceğini açıkladı. Bunun haber halini ise aşağıdaki linkte:

https://www.haberturk.com/mersin-haberleri/77712730-secer-belediye-meclisinden-borclanma-yetkisi-isteyebilirimmersin-buyuksehir-belediye

Bunun üzerine, Mersin Ak Partili Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak’da, bir basın kuruluşuna verdiği demeçte, “öncelikle hesabını vermeli” diyerek önceki borçlanmanın nereye harcandığını sorması da dikkat çekti. O haberin linki de aşağıda: http://www.mersinhaberci.com/haber/21947/gultak-oncelikle-hesabini-vermeli.html

Diğer taraftan Ak Partili Mustafa Gültak’ın tutumu tartışılır oldu. Çünkü önceki borçlanma hususunda yetki istenirken, o zaman Cumhur ittifakında çatlama olmuş, hatta bu yüzden kırılmalar olmuştu. Konu basına farklı şekilde yansımıştı. İşte o haberlerin yansımalarının linkleri:

https://t24.com.tr/haber/mersin-buyuksehir-belediyesi-nde-cumhur-ittifaki-catlagi,839425

https://www.yeniakit.com.tr/haber/ak-parti-oylamaya-katilmayarak-destek-verdi-secer-borclanma-yetkisini-aldi-929491.html

Şimdi şu sıralar Toroslar Belediye Başkanı MHP’li Atsız Afşin Yılmaz’ında borçlanmaya sıcak bakmadığı yönünde basına görüşleri yansıdı. Geçmişi şöyle bir hatırladıktan sonra,  yaptığımız araştırmalarda Mersin Büyükşehir Belediyesinin 2020 yılı içinde farklı hususlarda çok ayrı alımlar gerçekleştirdiği ve müthiş paralar harcadığını gördük. KİK’in EKAP sayfasında her şey var. Hangi ihale yapılmış, hangisi iptal edilmiş, neden iptal edilmiş, ihaleye kaç firma katılmış, iş kime verilmiş, sözleşme ne zaman imzalanmış orada belli. Bu arada bizim gözümüze iki ayrı ihale takıldı. Malum Ramazan ayı ve Koronalı günlerden geçiyoruz. Yurt geneli belediyelerde vatandaşa yardım amaçlı gıda kolisi dağıtımı yapıyorlar. Belediyenin gıda kolileri ve covid 19 meselesine dair iki ayrı alım yaptığını da gördük.

Gıda kolisi konusunda birinci ihale, 2020/60574 kayıt numaralı, “Ramazan Gıda Kolisi” adı altında 6.2.2020 tarihinde onaylanarak, 10.3.2020 tarihinde ise sonuç ilanı yayınlanarak 6.138.000 TRY’lik alım yapılmış. 6.4.2020 dede firma ile sözleşme imzalanmış. Firma Adana’dan. İhale ile ilgili gelişim süreci evrakları sırasıyla aşağıda.

Derken bu kez, Korona günlerine geçilmiş, Mersin Büyükşehir Belediyesi yeni bir alım yapmış. 2020/197618 kayıt numaralı, “Covıd-19 Salgını Kapsamında Gıda Kolisi” adı altında 9.4.2020 tarihinde onaylanarak, 10.4.2020 tarihinde ise sonuç ilanı yayınlanarak 7.500.750 TRY’lik alım yapılmış. 17.4.2020 dede firma ile sözleşme imzalanmış. Firma Mersin’den. İhale ile ilgili gelişim süreci evrakları sırasıyla aşağıda.

Şimdi Ramazan ayı gelmeden gıda kolisi ihalesi yaparak ilk alımda 6.138.000, koronolu günler gelince de hemen bu alımın ardından 7.500.750 TRY’lik alım yapınca, toplamda ise bu kısa sürede 13.638.750 TRY’lik bir alım yapmış. Bu koliler dağıtılıyor. Seçer'in, insanlar çok mağdur, koli, gıda yardımı çok talep var,  yeniden borçlanma isteminde bulunabilirim demesi ile Bu alınan kolilerin nereye, kime, kimlere, nasıl dağıtıldığı ve kolilerin içerikleri sosyal medyada konuşulur oldu. Diğer taraftan kurumdan alacaklı olan çok sayıda firmanın paraları ödenmemişken,  parasızlıktan borçlanma yetkisi isteyen Belediyenin bu denli büyük rakamlarda gıda kolisi alımı harcaması yapması da kentte günün konusu oldu. Öte yandan dağıtılan kolilerin üzerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Vahap Seçer yazarken bunun parasının bizlerin verdiği vergiler ile ödendiği, yapılan yardım kolilerinin paralarının bizlerin cebinden çıktığı, maliyetin her hangi bir hayırseverden karşılanmadığı da ortaya çıktı.  Alım yapılan bir firmanın ADANA kökenli olması diğerinin MERSİN kökenli olması ise dikkatten kaçmadı. Bu arada Kamuoyu alım yapılan bu iki firmayı merak eder oldu.


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!