ZAHMET OLMAZ İSE ŞU İŞE DE BİR BAKIN!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZAHMET OLMAZ İSE ŞU İŞE DE BİR BAKIN!
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çok sayıda ihale ve alım bilgisini sizlerle paylaştık. Bu arada vatsap hattımız boş durmuyor. Sürekli bilgi geliyor. Bizde sizlerle paylaşıyoruz. Amacımız kimseyi karalamak kara çalmak değil. Gerçeklerin ortaya çıkması ve tüyü bitmedik yetimin hakkı olan devlet kasasının korunması.

Şimdi yayınlayacağımız iş. Mersin Büyükşehir ÖZEL KALEM BÜTÇESİNDEN yapılmış. İlginç değil mi? Bize çok ilginç geldi.

İhale numarası 2016/379843. BİLGİ GÜVENLİĞİ VE ADLİ BİLİŞİM HİZMETİ ALIM İŞİ.

İş yapılmış ve sözleşmesi imzalanıp BU İŞ ifa edilmiş. İhalenin onay tarihi 22.9.2016.

Bu iş PAZARLIKLI ALIM. Madde 21/b denilen madde. Önemli bir madde, incelenmesi ve şartların uyup uymadığının kontrolü isteniyor.

Ayrıca, İşin yaklaşık maliyetini idare hesaplıyor ve 3.272.500,00 lira belirliyor.

İlana böyle çıkılıyor. İşin süresi 5 ay. Üç kişi doküman satın alıyor ancak bir kişinin teklifi geçerli oluyor ve iş 2.995.000,00 liraya veriliyor.

TİRİLYONLUK İŞ ÖZEL KALEM BÜTÇESİNDEN İHALE EDİLİYOR VE ÜÇ KİŞİ DOKÜMAN ALIYOR BİR KİŞİNİN TEKLİFİ GEÇERLİ OLUYOR… İşi kimin aldığı bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren iş, harcamanın yerindeliği, gerekliliği… Bu işin teknik uzmanlarından bir heyet oluşturulup tüm iş ve işlemlerin alımların ayrı ayrı incelenmesi gerekmez mi?

Belediye borç batak içinde, büyük bir mali sıkıntı çekiyor. Vatandaşlarımız gün be gün bizlere bilgi atıyor. Bu işlerin araştırılmasını istiyorlar. İşler kanuna usule uygun olabilirler, vicdana uygun mu, yapılan işin yaklaşık maliyeti doğru çıkarılmış mı, bu işin gerçek maliyeti ne, ne kadara yapılabilinir idi, kaç paraya yapılmış, rakamlar ve icraatlar gerçek mi, yapılan harcamanın yerindeliği ve gerekliliği hususunda inceleme istiyorlar. Tüyü bitmedik yetimin hakkının olduğu BEYTÜL MAL dediğimiz şehitlerin hakkının olduğu devlet kasasının titizlikle korunmasını talep ediyorlar.


SENİ ÇOK ÖZLEDİK BE ALİ!Önceki Haber

SENİ ÇOK ÖZLEDİK BE ALİ!

Kocamaz fişledi Aktay gizledi!Sonraki Haber

Kocamaz fişledi Aktay gizledi!

Başka haber bulunmuyor!