Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Maskeci Geldi

Değerli okurlar, Mersin sağlıkta, birkaç isim ve birkaç siyasi el ele vermişler, millete veriyorlar talkını, kendileri yutuyor salkımı cümlesindeki gibi hareket etmeye alışmışlar.

Bizim yazıların şu ara artışı olmasından mütvellit, İHALELERDE ROL ALAN, şartnameleri hazırlayan, kontrol ve muayene teşkilatlarında olan, Uzman kadrosundakiler,  idari durumda olan imza atanların bir çoğu VATSAP uygulamasından büyük bir hızla TELEGRAM uygulamasına geçtiler. HAYIRDIR?! Niye ki?!

SİZDEN GELENLER… OKURLARIM GÖNDERİYOR….

İŞTE OKUR KALEMİ:  “…Şimdilerde kamuya alınan maskelerin DMO dan temin edilmesi doğru bir karardır. Bu konuda düzenleme yapan bakanlıkları ve yetkilileri yürekten kutluyorum. Ama şimdi geçmişin muhasebesini şöyle bir yapalım. 2020 yılı mart nisan mayıs aylarında hastaneler bu maskeleri nerden ve nasıl temin etti? Bu konuda söylenen iddiaların başında doğrudan temin limitlerinin arttırılması nedeniyle Mersinde bir hastane yönetiminin yaptığı maske alımları dikkat çekici..  Şehir hastenesi civarında bir eczacı ile, Mersin sağlıkta üst düzey bir idareci ve bir hastane yönetimi arasındaki çok yakın ilişkilerden bahsediliyor… Saglıktaki kişilerin  bizzat olayın icin de olduğu, hastane yonetiminin sık sık ihtiyaç belirtmesi üzerine gerekli izinlerin verilip standart dışı maske alımları yapıldığı söyleniyor.. Yanılmıyorsam 20 bin lira üzerindeki alımlar için hastaneler müdürlükten izin almak zorunda.  Siz, iyi hatırlıyorum,  o zamanda defalarca yazmış ve uyarmıştınız.  Bakın kokusu şimdi çıktı. Çünkü müdürlük personelinin ve hastane çalışanlarının kullandıkları maskeler 3 katlı değildi ve telleri de yoktu. Maskeler telsizdi. Personel bunu şikayet bile etti, sonuç alamadı. Tüm hastane ve sağlık çalışanı personeline  ayrı ayrı sorulsun.  Bizim caimada konuşulan bir diğer iddia da bu maskelerin vaadedilen sayılarda alınmadığı, teslimatların ve muayene kabul komisyonlarının görevlerini ihmal ettiği yönünde. Çünkü doğrudan teminle o sayılarda maske alınsaydı sağlık çalışanları maskemiz yok diyerek bunu dile getirmezlerdi...  Sağlıktaki  idareci, şehir hastanesinin oradaki eczane, torosdaki hastane yöneticisinin tüm maske alımları titizlikle incelenmelidir”

BİR BAŞKASI GÖNDERMİŞ, aşağıda:

“… Salgın hastalık döneminde memleketimizde bir kriz haline dönen maske sorununun çözüleceği konuşuluyordu. Hatırlayın, o sıralar fırsatçılar ve gözü açıklar ortaya çıkmış, milletin cebine göz dikmişti. Ve uydur kaydır maskeler piyasada cirit atıyorlardı. Halende gerçi öyle de… Küçük terzihanelerin diktiği maskelerden tutun da, serbest bölgedeki tekstil atölyelerindeki seri maske üretimine  bile kontrol altında deniliyordu. Bir ara Mersinin her hastanesinde atölyeler kurulacak maske sorununu çözulecekti. Hatta bu işin başındaki yetkiliyi kim görse terzi geldi terzi diye espri bile yapıyordu.  Peki sonra ne oldu? Bu vaatler boş mu cıktı? Sağlık müdürlüğü maske alım ihalesine mi cıktı yoksa kendi mi üretti? Alınan maskekerin kontrolü yapıldı mı, acaba gerçekten bu maskeler filtre görevi yapıyor muydu? Mersinde çok sayıda sağlık çalışanının covid olmasının altında bu maskeler yatıyor olabilir mi?. Kimse bunu niye araştırmaz..” DEMEKTELER..

KALEMİ VERDİK, HİCİV VE TAŞLAMA ŞAİRİMİZE....

BOYUMU AŞAR

Komşum aç yatarken ben yağsız kıyma,

Puf börek yiyemem boyumu aşar.

Hakkım olmayanı önüme koyma,

Haramla doyamam, boyumu aşar…

Sözüm nefsimedir, gitmesin güce

Ne şeref, ne servet insandan yüce

Çocuklar sokakta üşürken gece

Evimde yün giyemem boyumu aşar

Nursuz kaldım, alem nurlanırken ben

Ağlarım vebalden horlanırken ben

Portakal soymakta zorlanırken ben

Milleti soyamam boyumu aşar

Bak, Balığın göz yaşı üşütür gölü

Evren ağlar, tınmaz Adem’in dölü

Bir şeyler söylüyor mezarda ölü

Dinlerim duyamam boyumu aşar

Hesap kitap yanlış proğram hasta

Hayat tanziminde kaderdin usta

Ben bunu anlatırım düşmana dosta

Başardım diyemem boyumu aşar!

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

DİKKAT!  BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net

AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://twitter.com/batuhansezer006