MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİNİN HUKUKSUZLUĞU DEVAM EDİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN’DE DEMOKRAT PARTİNİN HUKUKSUZLUĞU DEVAM EDİYOR
Mersin ili Akdeniz ilçesinde henüz kongresini yeni yapmış ve seçilmiş olan başkan yok sayılarak, yeniden kongreye gidildi. Üstelik genel merkeze yapılan her tür itiraz dikkate alınmadı. Genel merkezin GİK kararı olmadan ve ilgili ilçe başkanı ve yönetimine sizi görevden aldık yada fesih ettik tebliğatı yapılmadan hukuksuz şekilde kongre yenilediler.

ANKARA- Mersin Demokrat parti çok kötü günlerden geçiyor. Partili olmayanların doluştuğu parti çatısı haline gelen DP, merkez sağdaki çizgisinden kayıyor diyen, Akdeniz İlçe Başkanı ŞABAN KIT, “Yahu böyle şeymi olur? Ben seçilmiş başkanım. Evraklarım yasal. Adamlar hiçbir türlü benle matap olmadılar birde kanunu yasayı takmaz bir tavır ile seçim yenilediler. Ben yasal evraklarımı DP genel merkezine, Genel başkana, Genel başkan yardımcısına, orada çalışan memurlara kadar vatsaptan attım. Yaptığım bu yazışmalar Elimde belgeli. Dikkate alan olmadı. Burada seçim kuruluna gidip itiraz ettim. İlkini iptal ettiler. Ardından kapalı kapılar ardında yeniden kongre gerçekleştirmişler. İl binasında yapılan kongreye gerçek bir partili katılmamış. Çünkü haberi yok. Bizlerin haber yok. Delgeyi nasıl seçtiler, nasıl yaptılar, hangi delege partinin kayıtlı üyesi belli değil. İtirazı dikkate alan yok. Onları bir kenara koyalım. COVİD genelgesi var. Bu tür toplantılar iptal edilmiş. Ama bir yolunu bulup yapmışlar. Körlerle sağırlar birbirini ağırlar mantığı ile yapılan bu seçimler ile DP nereye varacak? Bizlerin hak ve hukukunu yok sayarak nereye varacak?” dedi.

NEREDE BU ÇOK İSTEDİĞİNİZ DEMOKRASİ

Şaban Kıt, “Bizim partinin tüzüğünden 18.nci maddesinde normal kongreler iki yıldan az, üç yıldan fazla süre içinde yapılamaz” der. Ben kongremi yapalı 1 yıl oldu. Beni görevden almışlar ise, yada teşkilatımı delegesi ile beraber fesih etmişler ise, bana neden tebliğ edilmiyor? Bana resmi bir tebliğat yok. Bu nasıl bir kanun ve yasa tanımazlık? DP genel yönetimi bu olaylardan haberdar mı? Başkanlık divanı bu kadar geniş yetkilerle mi donatılmış ki, istediğini alıyor, istediğini veriyor. Tüzüğün 36 maddesine de bu durum aykırı. Hakkımda bir inceleme soruşturma yok. Disiplin cezam yok. Yasal olmayan hiçbir işim yok. Ama beni yok sayıp, kendilerine biat edecek, emir eri ramazan cinsi bir ekip ve takım kurma telaşındalar.Nerede demokrasi” dedi.

MERSİNDE PARTİ BİNALARI KAPALI

Şaban Kıt, “Ben akdenizin seçilmiş ilçe başkanıyım. Şimdi ikinci bir başkan daha çıkacak bende seçildim diyecek. Çünkü evvelki gün kongre yaptırmışlar. Akdeniz ilçesinin nüfusu 150 binin üzerinde. Bu ilçenin parti hizmet binası nerede? Niye açmıyorlar? İl yönetimi hizmet binasında ilçe başkanlığına bir oda tahsis edip tabela asmak ile ilçe başkanlığı olur mu? Merkezdeki dört ilçe (AKDENİZ- TOROSLAR- YENİŞEHİR- MEZİTLİ İLÇELERİ) bunların nüfusu 150 binin üzerinde ilçeler. Toroslar ilçesinede bir oda tahsis etmişler, yenişehir’ede, il binasında ilçe başkanlığı olur mu? Niye bu ilçelerin hizmet binalarını açamıyorlar? Bunu bir kenara bırakın, İl binası açık değil. Canları isteyince açıp kapıyorlar. Pandemi de adamlara fırsat tanımış oldu. Ama diğer partilerin kapıları pandemide olsa açık. Orası resmi bir kurum. Hazine malı. Kapalı olur mu? Mersinde oluyor. Masraf olmasın, çebimizden para çıkmasın, masa başı başkanlık yapalım, forsumuz olsun havası hakim” dedi.

MUT- GÜLNAR- AYDINCIK- ÇAMLIYAYLA- BOZYAZI- SİLİFKE- ERDEMLİ İLÇELERİNİ BİLE AÇIMIYORLAR

Şaban Kıt, “Partimizin mülkiyeti olan binalar var. Kimi DYP den geçme, kimi ANAPtan geçme. Gülnar- Bozyazı- Silifke ilçelerinin parti binaları partimizin malıdır. Ancak buraların bile kapılarını açamıyorlar. Böyle bir il yönetimi olur mu? Neyin peşindeler? Bundan önceki il başkanı gitti buraların kapılarını açıp tespit yaptı. Adam atamıştı. Onlarıda yok saydılar. Kendi mülkü olan binaları hizmete açamayan biri, il başkanı olur mu? DP de oluyor. Ne hikmet ise genel merkezde olaylara seyirce kalıyor” dedi.

ERDEMLİ VE ÇAMLIYAYLA DA KAPANDI

Şaban Kıt, “Erdemli ilçesinin ilçe başkanı şimdiki il başkanı olan kişi idi. Onrada üç ay ilçe başkanı olarak kaldı. Üç aylık kirayı ödemedi ve mal sahibi dördüncü ayda boşalttırıp, eşyaları dışarı attırdı. Binadaki elektirik ve suyu bile abonesiz kullanmışlar. Mal sahibini perişan ettiler. Adamın 4 bin lirasını halen ödememişler. Bunları Genel merkez görmüyor mu? Ayrıca Çamlıyıyla ilçe başkanı genel merkezi arıyor, bir daha beni aramayın denerek telefon kapatılıyor. Oranında yıllardır kirası ödenmemiş. Belediye partimizin binasını boşalttırmış ve malları birine tutanakla teslim etmişler. Şimdi orada Muharrem İncenin partisinin tabelası asılı. İl başkanı tüm bu olan bitenleri görmezden geliyor. Genel merkezinde umurunda değil” dedi.

İYİ PARTİDE VE MHP DE YER EDİNEMEYENLERİN TEZĞAHINA DÜŞÜLMÜŞ DURUMDA

Şaban Kıt, “İyi parti ve MHP çatısında tutunamayanlar, hatta İy partide Kocamaz ve ekibine kumpas kurulma olayında baş aktör olanların el birliği ile Mersin de partimiz işgal edilmiş vaziyette. Kadrolar ve isimleri bir türlü açıklayamayışlarının sebebi bu. İlçe başkan ve yönetimleri, İl başkan ve yöetimlerinde yer alanların isimlerini basın huzurunda listeleri vererek açıklamamalarının nedeni bu. Bu, genel merkezce onaylanmış olan resmi  listeler basına açıklanmış olsa, yer yerinden oynar. Çoğunu Mersin siyaseti çok iyi tanıyıp biliyor. Ve Mersin siyasetinde itibarı olmayan tipler. Eşini, kız kardeşini,yanında çalışanları yönetimlere yazmışlar. Heleki partiye gizli saklı girip çıkan bir sigortacı var. Onu millet bir duysa, yer yerinden oynar. Bu durumları önceki il başkanımız Hüseyin Karagöz raporlar yazarak, altını mühürleyip onaylayarak genel merkeze vaktinde bildirdi. Ancak ben isimler üzerinde durmuyorum. Eminim ki vakti geldiğinde Hüseyin Karagöz başkan bu raporları tek tek kamuoyuna açıklayacaktır” dedi.

KARAGÖZ, DOĞRUDUR DEDİ

Telefonla ulaştığımız DP eski il başkanı Hüseyin Karagöz ise, “Şaban Kıt’ın söylemleri doğrudur. Ben partimizin üzerinde döndürülen her tür tezğah ve dümeni Genel başkan başta olmak üzere, tüm ilgili yetkililere ve genel idare kuruluna rapor halinde mühürleyip imzalayıp vaktinde sundum. Ama dikkate almadılar. Ama o yazdıklarımın gün gelince basınla paylaşacağım” dedi.

HABER SİTEMİZ DAHA ÖNCE DUYURMUŞTU

Haber sitemizde Mersin’in Akdeniz ilçesi DP ile ilgili daha önce aşağıdaki linkte haber yer almıştı. Konular bir bütünlük arz ettiği için tekrar o linki koyuyoruz, üzerini tıklayıp okuyunuz.

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partinin-uzerindeki-kirli-oyun-bitmiyor-13066

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-dp-kanayan-yara-halinde-13146


MERSİNDE İŞTE LİYAKAT!Önceki Haber

MERSİNDE İŞTE LİYAKAT!

Basın kartı keyfîliğini yargıya taşıdıkSonraki Haber

Basın kartı keyfîliğini yargıya taşıdık

Başka haber bulunmuyor!