HAVA TAKSİ HİZMETİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HAVA TAKSİ HİZMETİ
BÜYÜKŞEHİR’DEN HAVA TAKSİ HİZMETİ. BÜYÜKŞEHİR HAVA TAKSİ ‘İYİ UÇUŞLAR DİLER’

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Nisan ayında alınan helikopter, Başkan Seçer’in tasarruf tedbirleri kapsamında yepyeni bir görev ile hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait helikopter, artık Hava Taksi hizmeti de verecek.

Göreve geldiği günden bu yana tasarruf tedbirleri konusundaki kararlılığını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in son hamlesi kamu yararına kullanılması amacıyla alınan helikopteri vatandaşın aktif kullanımına kazandırmak oldu. Genellikle denetim hizmetleri için gökyüzünde görmeye alışık olduğumuz helikopter, artık vatandaşlar tarafından uygun fiyatlara kiralanarak Hava Taksi olarak hizmet verebilecek.

Mersin’in eşsiz güzelliklerini bir de böyle keşfedin

Turistik gezilere özel 3 farklı rota

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle kamu yararına yapılacak hizmet ve görevlerin kullanımı ve hava kontrollü denetimler amacıyla kullanılan çift motorlu Agusta model helikopter, turistik amaçlı ve özel kullanımlar için kiralanabilecek.

Özellikle zamanı kıymetli olan vatandaşların ilgi göstermesi beklenen Hava Taksi hizmeti, sevdiklerine sürpriz yapmak isteyenler ve Mersin’i gökyüzünden izlemek isteyenlerin de hizmetinde olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, turistik geziler için Hava Taksi hizmetini tercih edenlere özel,  3 farklı turistik rota oluşturdu. Mersin’in birçok tarihi ve doğal güzelliğinin gökyüzünden keşfedebileceği 20, 30 ve 40 dakikalık rotalar ile vatandaşlar, Mersin’in eşsiz güzelliklerinin keyfini çıkarabilecek.

Uygun fiyatla hava taksi hizmeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmeti Hava Taksinin fiyat tarifesi ise şöyle; 4-6 kişilik kapasiteli helikopterin saatlik kiralama ücreti 9 bin TL iken, yarım saatlik kiralama ücreti ise 4 bin 500 TL.  Böylece 6 kişilik ve yarım saat tarifesiyle planlanan bir uçuşun kişi başı fiyatı ortalama 100 Euro’ya tekabül diyor.

Hava Taksi hizmetinden faydalanmak isteyenlerin planlanan uçuş tarihinden en az iki gün önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvurması gerekiyor. Hava Taksi hizmeti ile ilgili ayrıntılı bilgi almak istenler ise Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı 03245333801 telefon numarasından bilgi alabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, Hava Taksi uygulamasının fikrinin ortaya çıkışı, ücret ve rota hakkında bilgi verirken, Mersin’in 10 ilçesine uçuş yapılabildiğinden söz etti. Topçuoğlu ayrıca Hava Taksi ile gece uçuşu yapılamadığını ifade ederken, helikopterin gün içerisinde sürekli olarak kullanılabileceğinden de bahsetti.- BÜLTEN-

 


GÖKTAŞ, CANLI, KOÇAK BİR ARAYA GELDİLERÖnceki Haber

GÖKTAŞ, CANLI, KOÇAK BİR ARAYA GELDİLER

AMBULANS OLACAKTI TAKSİ OLDU İYİ Mİ?!Sonraki Haber

AMBULANS OLACAKTI TAKSİ OLDU İYİ Mİ?!

Başka haber bulunmuyor!