MERSİN DP’DE AYNI TAS AYNI HAMAM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DP’DE AYNI TAS AYNI HAMAM
Demokrat parti geçmişte çok köklü bir parti idi. Kapandı. Sonrasında onu herkes Demirel’in AP ve DYP başında olduğu çatı olarak tanıdı. Bir ara Özal’ın ANAP’ sahneye çıktı. Bunlar merkez sağ olarak kendini andı ve Rahmetli Menderes’e, o misyona sahip çıktılar. Gün geldi adı DYP ve ANAP olan partilerde efsane genel başkanlık yapan Demirel ve Özal, rahmeti rahmana kavuştu. Onlar gittikten sonra DYP ve ANAP bir türlü rayına oturmadı. O aralarda bir akıl ile DYP ve ANAP birleştirildi. İkisinin de oy oranları erimişti. Mal varlıkları vardı, ama oyları yoktu, taraftarları azalmıştı. Birleştiler, adları şimdiki DP oldu. DP eski Demokrat partiden adını almış oldu. DYP’nin kendine ait çok sayıda mülkü varken, ANAP’tan da çok sayıda mal mülk ve gayrimenkul bu birleşme ile DP’nin oldu. Öte yandan bu birleşimi akıl edenler, DYP ve ANAP ismini tescillemedikleri için yeni oluşan DP çatısını ve fikrini doğru bulmayanlar parti çatılarından ayrılıp yeniden DYP ve ANAP çatısını kurup tabela asıp yol ayırdılar. Anlayacağınız kendini merkez sağ olarak tanımlayan irili ufaklı, kimisi tabela partisi olan 41 parti mevcut. Bu hatırlatmadan sonra, Başlığımıza dönelim: MERSİN DP’DE AYNI TAS AYNI HAMAM...

Bildiğiniz üzere Mersin Demokrat Parti (DP) ile ilgili çok sayıda haberi an be an sizlere bu sütunlardan duyurduk. Aslında Mersin’de yaşanan bu durum tüm ülke genelinde yaşanıyor idi. Ancak biz MERSİN’i sürekli dile getirdik. Çünkü METROPOL kentti. Ayrıca Nüfusu 2,5 milyonu çoktan geçmişti. Bu ilin çok daha önemli ayrıntıları vardı. Bu yüzden burada siyaset yapacak olanların, daha dikkatli, etkin ve verimli, toplumda ses getiren şekilde aktif çalışmaları gerekiyordu. Bu yapılmadı ve uyarılar dinlenmedi, parti ve partililer küsüp kenara çekildi.

İşte geçmişte yaptığımız bazı haberlerimizin linkleri:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-de-demokrat-partinin-dustugu-duruma-bakin-16982

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-bilincli-yok-edildi-16856

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-demokrat-parti-kamuoyunu-bezdirdi-boyle-teskilat-mi-olur-15854

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partide-kagit-ustunde-baskanlar-ve-kagit-ustunde-kongreler-15817

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-perisan-halde-15005

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-icin-icin-cokertiliyor-14939

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partide-sonunda-il-baskanini-da-cildirttilar-14725

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-demokrat-parti-karagozden-sonra-hacivat-donemini-yasamaya-basladi-15723

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-demokrat-partiye-kumpas-kurdular-14703

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partide-bu-ekip-mersin-kiratin-nallarini-soktu-14572

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partililer-erdal-sihman-ettiler-partiliyi-pisman-14517

İL BAŞKANI DEĞİŞMİŞ

Demokrat parti Mersin eski Kurucu partililer (AP-Eski DYP-ANAP) kökenliler haber sitemizi arayıp:

“ Mersin Demokrat parti için o kadar yazdınız, genel merkez ve genel idare kurulu üyelerinin umurunda olmadı. Mevcut il başkanı Hasan Şıhman istifa etmiş. Yerine, yaş haddinden emekli bir eski bürokratı atamışlar. Adam geleli neredeyse bir ayı geçti, halen il yönetim kurulu listesi yayınlanmadı. Ne parti binasına asılı, ne basına açıklandı. Sır gibi tutuyorlar. Bu gizliliğin kime ne faydası var? Neticede toplumu ve devleti yönetmeye talip olan bir partinin il başkanlığı yönetim listesi. Ama açıklanmıyor. Acaba bu listede Demokrat parti çizgisi ve misyonuna aykırı isimler mi var? Oluşan listede Partinin tabanı ve oluşturulan 6’lı masanın ruhuna aykırı şahsiyetler mi var? O yüzden mi açıklanmıyor? Sadece genel Başkanın bildiği ve il başkanı ile yakın arkadaşı AK parti geçen dönem milletvekili adayı olan birinin bu listeyi bildiği, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı ve diğer genel başkan yardımcılarının dahi listeyi bilmedikleri belirtiliyor. Bu liste neden açıklanmıyor, merak içindeyiz” demekteler.

PARTİ YİNE KAPALI VE KAPISI AÇILMIYOR

Mülkiyeti partiye ait olan parti il binası sürekli kapalı. Partililer sabah saatlerinde ve öğle sonlarında, kapıyı çalıyorlar, açan olmuyor,  kapının fotoğrafını çekip atıyorlar.

PARTİ BİNASINDAKİ TABELA OKUNMAZ HALE GELMİŞ

Partililerin çekip attığı fotoları aşağıda yayınlıyoruz. Biri yakın çekim diğeri uzak çekim. Burası Mersin deki mülkiyeti DYP ye ait olup DP’ye geçen 4 daire birleşmesinden oluşan 450 metrekarelik il binasının dış görünüşü. Partinin dış cephesinde bulunan ve yıllardır değiştirilmeyip, çürümeye yüz tutmuş, rengi solmuş parti isminin yazılı olduğu tabela görülüyor. Bu konuda tüm uyarılara kulak tıkayan DP genel merkezi, sürekli il başkanı ataması yapıyor, ama kira derdi olmayan, partinin malına mülküne bakan, koruyup kollayan, kapısını açıp, bir sıcak çay ikram eden kimse yok.

DEMOKRAT PARTİ MERSİNDE, MERKEZDE BULUNAN EN ÖNEMLİ 4 İLÇESİNİN 4 YILDIR HİZMET BİNALARI VE YERLERİ YOK, KAPILARI KAPALI.

Bildiğiniz üzere siyasi partiler yasası açık. Ne diyor?:    “.... Teşkilatın merkezleri: Madde 31 – (Değişik: 12/8/1999 - 4445/5 md.)  Siyasi partilerin merkez teşkilatı Ankara il merkezinde; il ve ilçe teşkilatları, ilgili il ve ilçe merkezlerinde; belde teşkilatları, il ve ilçe merkezleri hariç olmak üzere, belediye teşkilatı olan yerlerde; yan kuruluşları ve yurtdışı temsilcilikleri ise tüzüklerinde belirtilen yerlerde bulunur...”

Yasaya ve parti tüzüğüne aykırı çalışma her tür uyarıya karşı devam ediyor. Parti genel merkezi olaya sessiz. Tuhaftır, Mersin’de hiçbir yetkili bu işe ne oluyor orada demiyor. Bakınız kapalı teşkilatlar ve yerlerle ilgili bize aktarılanlar...

Partinin merkez de bulunan 450 metrekarelik devasa İL hizmet binası sürekli kapalı. Kimse günlük açmıyor. Arada bir gelip gidiyorlar. En son ödenmiş olan elektrik ve su faturalarını isteyiniz, duruma bakınız. Bu bina partinin malı. DYP den geçme.

İl binasının biraz ilerisinde 250 metrekare pırıl pırıl bir bina daha var, o da ANAP’TAN geçme. Orası da kapalı. Ve içi bomboş duruyor. Partinin mülkü yerler, kira derdi yok, il - ilçe başkanı partiyi açmıyorlar.

Merkezdeki TOROSLAR ilçemizin nüfusu, 310.606 dır. 155.881 kişisi erkek, 154.725 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi MURAT KARAYUMAK, kağıt üstünde bir başkan. Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 2 yıl oldu, merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. İlçe parti teşkilatının hizmet sunduğu bir yer ve Tabelası yok, hizmet binası yok. Doğru dürüst çalışma yok. Alınan bir ciddi karar yok. Ama ilçe başkanı olarak kartviziti var.

Merkezdeki YENİŞEHİRilçemizin nüfusu, 268.776 dır. 129.859 kişisi erkek, 138.937 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi ERTAN TEKİN, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 2 yıl oldu, (bu arada atama ile 2 başkan değiştirdiler) merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var.

Merkezdeki AKDENİZ ilçemizin nüfusu, 259.381 dir. 131.889 kişisi erkek, 127.492 ‘si ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi PINAR SU POLAT, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 2 yıl oldu, merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var.

Merkezdeki MEZİTLİ ilçemizin nüfusu, 210.538 dir. 103.343 kişisi erkek, 108.195 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe başkanı yapılan kişi, ELMAS DURMA, kâğıt üstünde bir başkan. Oda Yönetimini toplayamıyor. Göreve geldiği günden bu yana neredeyse 2 yıl oldu, (bu arada atama ile 2 başkan değiştirdiler) merkezde bulunan ana ilçelerden biri olan bu yerde parti hizmet binasını açmadı. Adı ilçe başkanı. Tabelası yok, hizmet binası yok. Ama bununda kartviziti var.

2020 sayımına göre TARSUS ilçemizin nüfusu, 346.715 tir. 174.617 kişisi erkek, 172.098 ‘i ise kadındır. Buranın ilçe binası da kapalı... İlçe başkanı KEMAL AKER kendi sigorta acentasında oturuyor, levha astıkları yer hiç açılmıyor.

63.269 nüfuslu MUT ilçesi  kapalı, teşkilatı oluşturamadılar.

26.947 nüfuslu BOZYAZI ilçesi kapalı, PARTİ BİNASI MÜLK, ANAP’tan geçme bina. Binanın yapımcı kooperatife borcu var, ödenmiyor. Teşkilatı oluşturup kapıyı açamadılar.

25.296 nüfuslu GÜLNAR ilçesi kapalı. Parti binası mülk. 2 katlı bina. Kentin göbeğinde. Bakımsızlıktan dökülüyor. ANAP’tan geçme bina. Teşkilatı oluşturup kapıyı bir türlü açamadılar.

11.289 nüfuslu AYDINCIK ilçesi kapalı. Partiyi kuracak ilçe başkanı ve yönetimi bulamıyorlar. Çünkü çaba sarf etmiyorlar.

8225 nüfuslu ÇAMLIYAYLA ilçesi, kirasını ödeyemediği için belediyeye borçlandı. Belediye tahliye edip eşyalarını sokaga attı. Biz haber yaptık, o yerli olmadılar. Halen kira borcu ödenmedi. O yerde MEMLEKET partisi tabela asıp hizmete başladı. Partinin tabelası da yok, demirbaş eşyaları da yok, başkanı da yok, görmezden geliyorlar.

66.994 nüfuslu ANAMUR ilçesi binası parti malı. Yıllardır aynı kişi başkan yapılıyor. Partinin doğru dürüst kapısı açılmıyor. Partinin demirbaşı olan araç yediemin otoparkında çürüyor, borcu ödenmiyor.

125.173 nüfuslu SİLİFKE ilçesinin binası parti mülkü. Çok muhteşem bir yerde. Büyük. Kâğıt üstünde başkanı var, kapısını açıp millete buyur gel diyen yok. Bina ANAP’tan geçme.

144.548 nüfuslu ERDEMLİ ilçesinde önce atama sonra kâğıt üstünde kongre ile bir başkan seçilmiş, kendi iş yerinden parti yönetiyor, ha var, ha yok.

Mersin’in sahil bandında olan AYDINCIK- ERDEMLİ- SİLİFKE- ANAMUR- MEZİTLİ- BOZYAZI  da yeni kurulan partiler ilçe teşkilatı kurup tabela astılar. Böylesine köklü bir parti hizmet yerini açamıyor. Olacak iş değil. Üstelik çoğu yerde partinin KİRA derdi yok. Mülkiyet olan yer var.

PARTİYİ NE DENETLEYEN VAR, NE NE YAPIYORSUN DİYEN.....


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!