MERSİN GSB’DE İŞLER, SIRITIYOR DİŞLER...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GSB’DE İŞLER, SIRITIYOR DİŞLER...
Mersin’de aylardır ve yıllardır haberlerimizle yetkili ve ilgililere duyurmaya çalıştığımız, TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN hakkının olduğu devlet kasası olan BEYTÜLMALDAN yapılan alımlar, ihaleler kimsenin umurunda olmadı. Haberlerimiz sadece burada yazılmakla kalmadı, GSB’nin medyadaki tüm sosyal hesaplarına, ilgili bakanlığın, bakan ve yardımcılarının hesaplarına, ilgili valilik hesaplarına da etiket yapılarak yayınlandı. Şu ana kadar gelen giden Sayıştay müfettişleri, bakanlık müfettişlerinin ciddi bir işlem yapmamaları akıllarda soru işareti bıraktı.

Bildiğiniz üzere, 24 Şubat 2024 günü bu sütunlardan “MERSİN GSB DE KAMP İHALESİ BİLMECESİ” başlığı ile aşağıdaki linkte meseleyi sizlere duyurmuştuk.

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsb-de-kamp-ihalesi-bilmecesi-20304

LÜTFEN LİNKİN ÜZERİNİ TIKLAYIP AÇILAN SAYFAYI OKUYUNUZ. Çünkü ne demek istediğimiz orada açıkça belli.

MERSİN GSB’DE ALLAH ALLAH DEDİRTEN İHALELER

Ardından 23 Nisan 2024 günü, yukarıdaki haberimize konu işlemlerle ilgili tekrar, “MERSİN GSB’DE KAMP İHALESİ MUAMMASI” başlığı ile seslenerek ilgili ve yetkililere ne oluyor burada dedik. İşte linki:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-kamp-ihalesi-muammasi-20804

LÜTFEN BU LİNKİN ÜZERİNİ DE TIKLAYIP AÇILAN SAYFAYI OKUYUNUZ. Çünkü ne demek istediğimiz orada açıkça belli.

MERSİN GENÇLİK SPOR 3 İHALE ÇIKTI, ÇIKMAYA HAZIRLANANDA VAR...

GELİYORUZ BU GÜNE.....

MERSİN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, bu haberlere konu mevzu için aylar sonra tekraren, 2024/664324 ihale kayıt numarası ile "24 HAZİRAN/ 15 ARALIK 2024 TARİHLERİ ARASINDA İLİMİZE GELECEK OLAN GENÇLERİN KONAKLAMASI VE YEMEK HİZMETİNİN VERİLMESİ İÇİN KAMP ORGANİZASYON HİZMET ALIMI İŞİ" Nİ, ilana çıkar.

MERSİN - 20.06.2024 10: 00 da ihale yapılacak. (ÖNCELİKLE VATANINI - MİLLETİNİ SEVEN TÜM FİRMALAR BU İŞE BİR EL ATSINLAR, TEKLİF HAZIRLASINLAR)

İhalenin makam tarafından onay tarihi: 17.05.2024

İşin yapılacağı yerler: Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı, Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı, Mehmet Akif ERSOY Gençlik Kampı, Altuğ VERDİ Gençlik Kampı ve Akkum Gençlik Kampı..

Şimdi ihalenin dosyasını inceliyoruz. İhale 2 kısım olarak hazırlanmış.

1.Kısım: 24.06.2024-15.12.2024 tarihleri arasında 189 personel ile Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı, Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı, Mehmet Akif ERSOY Gençlik Kampı ve Altuğ VERDİ Gençlik Kamplarında kamp organizasyon hizmeti alımı,

2.Kısım: 24.06.2024-15.12.2024 tarihleri arasında 33 personel ile Akkum Gençlik Kampında kamp organizasyon hizmeti alımı. Şeklinde idarece belirlenmiş.

İşe başlama ve bitiş tarihi olarak: İşe başlama tarihi 24.06.2024, işin bitiş tarihi 15.12.2024 olarak belirlenmiş.

1 kısım teknik şartname 92 sayfa, Bu şartnamenin ilk 42 sayfasının boş yerine, sayfa uçlarına, CAFER BOZKURT kaşesi vurulup üstü imzalanmış, Geri kalan kısmına ise EMİNE TOROS kaşesi vurulup imzalanmış.

Aşağıda önce Cafer Bozkurt kaşeli ve imzalı teknik şartnamenin birinci sayfası üstü ile son sayfa örnek ekran görüntüsü veriyorum:

Şimdi ise aynı alanda Emine Toros kaşeli ve imzalı teknik şartnamenin birinci sayfası üstü ile son sayfa örnek ekran görüntüsü veriyorum:

Anlayacağınız üzere bu TEKNİK şartnameler bilgisayar ortamında hazırlanmış, (kim hazırlamış ise) kaşe basan ve imzalayanlar sorumlulukları üzerine alan kişiler olmuşlar..  Ancak bu şartnameleri işin EHLİ VE UZMANLARI tarafından çok ciddi ve özenle hazırlanması gerekir, mevzuat böyle diyor.

Bozkurt’un imzaladığı 1 kısım teknik şartnamenin 42 sayfa ve iç kısımda, “SAĞLIK PERSONEL HİZMETİ - TEMİZLİK PERSONEL HİZMETİ – ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ- MALZEME DÂHİL YEMEK ALIM HİZMETİ - SEYHAT VE SAĞLIK SİGORTA HİZMETİ -  BAKIM ONARIM İŞLERİ VE ÇALIŞTIRILACAK PERSONEL HİZMET ALIMI - CANKURTARAN HİZMETİ – ŞOFÖR HİZMETİ – İL İÇİ TARİHİ VE KÜLTÜREL YÖRELERE OTOBÜSLERLETUR DÜZENLEMESİ HİZMETİ – SİLAHSIZ ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİ – YEMEKLERİN NASIL ÇIKACAĞININ REÇETESİ (GRAMAJLAR) , PERSONEL VE ARAÇ SAYILARI” bulunuyor... İmza ve kaşesini atan CAFER BOZKURT bu konuların hangisinde ehliyet ve liyakat sahibi, ne gibi bir uzmanlığı var?

Emine Toros’un imzaladığı geri kalan kısımda da (50 sayfa) aynı ve benzer hususlar var. Konuların hangisinde ehliyet ve liyakat sahibi, ne gibi bir uzmanlığı var?

Emine Toros’un imzaladığı 2 kısım teknik şartnamenin 39 sayfa ve iç kısımda benzer ve aynı içerikler.

Anlayacağınız her biri ayrı uzmanlık ve beceri isteyen TEKNİK konuların hepsine bu iki sim sahip gibi, imzalayıp, işleme koymuşlar.

İdari şartnameyi kimse imzalayıp kaşelememiş. O şartnamenin başlangıç kısmı aşağıda:

24 Şubat 2024 ve 23 Nisan 2024 günü yukarıda linklerini verdiğimiz haberlerin içeriğini okuduğunuz da bu habere konu işlerin bir bütünlük arz ettiğini anlarsınız.

İlk ihale “İhaleye Geçerli Teklif Veren İstekli Çıkmaması Nedeniyle” idarece iptal edilmişti.

Bu arada bu ihale çıktı. Bunun da aynı gerekçeler ile iptal edileceği yâda başka bir gerekçe ile iptal edileceği, bu hizmetlerin ivedi ve acil olması sebebiyle bu kez PAZARLIKLI alıma çıkılıp, yıllardır GSB nin yemek ve organizasyon işlerini alan firmaların bu işleri bölüşeceği iddiası ortalığı karıştırmış durumda. Dileriz, ihale iptal olmaz, yapılması zorunlu olan o kamplar için böyle bir yola başvurulmaz.

Ayrıca Devlet TASARRUF genelgesi yayınladı. Sosyal tesisleri ekonomiye kazandıracağız dedi. Mersin de onlarca kamp var. Bu tesisler başkaca kurumlardan GSB ye geçti. Bu sene kamp yapılmasa olmaz mı? Bu harcamaya, külfete, bu sıkıntılı ekonomik ortamda ne gerek var? Burada kamp yapacak gençler ya da kişiler, bu yıl yapmasalar ne olur, ne kaybederler?

MERSİN GENÇLİK SPORUN HER İŞTEN ANLAYAN FİRMALARI

GSB’DE MUTLU “MESUT” İHALELER AYNI ŞEKİLDE “EDA” EDİLİYORLAR

Bildiğiniz üzere, 20 Mayıs 2024 günü yine benzer bir ihaleyi sizlere“Mersin GSB’nin akıl almaz ihalesi!!!”başlığı ile duyurduk.

Ayın 20 sinde ihalesi vardı, şartname tarafsız ve bağımsız olmadığı gibi, ihaleye rekabeti önleyici maddeler konmuştu.İşte linki:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbnin-akil-almaz-ihalesi-21036

İşin garibi bu ihale ve alımda ise şartnameye TESETTÜRLÜ OLACAK ibaresi konmuştu. NE OLDU, İHALE YAPILDI MI, İPTAL Mİ EDİLDİ, İPTAL EDİLDİ İSE HANGİ GEREKÇE İLE EDİLDİ, KALDI Kİ BU KONUDA FİRMALARDAN İTİRAZLARDA VARDI. NE OLDU?

Tabiatıyla, kamuoyu, “sen ne yazarsan yaz, duyur, burada işlerMESUTve bahtiyar şekilde EDAedilmeye devem eder” diyerek, Mersin GSB’deki doğrudan teminler, pazarlıklı alımlar, davet usulü alımların hem büyüklüğünü hem de işi alanların hep aynı ve birbiri ile akraba isimler olmasına dikkat çekiyorlar.

MERSİN GENÇLİK SPORDA “ALLAH ALLAH” DEDİRTEN İŞ

ALLAH DEVLETE ve MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


Mersin GSB’nin akıl almaz ihalesi!!!Önceki Haber

Mersin GSB’nin akıl almaz ihalesi!!!

Şahin'den gündüz kuşağı programı açıklamasıSonraki Haber

Şahin'den gündüz kuşağı programı açıklam...

Başka haber bulunmuyor!