MERSİN GSB'DE TASARRUF GENELGESİ YOK MU?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GSB'DE TASARRUF GENELGESİ YOK MU?
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü genelgeleri görmedi mi, duymadı mı, okumadı mı? Maliye Bakanı Tasarruf diyor. Cumhurbaşkanımız işin üzerine gideceğiz diyor. Peki öyle ise bu neyin ÖZ güveni?!

Mersin GSB, 2024/336703 kayıt numaralı "15 Nisan 2024- 31Aralık 2024 Tarihleri Arası Personel Taşımacılığı Hizmeti" işini İHALEYE ÇIKAR.

İHALE YER VE SAATİ: MERSİN - 09.04.2024 10:00, İhale yapılır.

Ancak sonrasında TASARRUF GENELGESİ çıkar ve işleme girer. Tüm kamu kurumlarınada bu bildirilir. Bizde habere alırız. İşte tasarrufun nasıl yapılacağının şekli link aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/tum-kamu-kurumlarina-tasarruf-genelgesine-dikkat-etsin-21014

Bu arada Bekliyoruz ki,acaba hangi kamu kurum ve kuruluşu bu saltanattan vazgececek, nasıl tasarrufa gidecek, yada gidecekler mi?!

İşte o sırada, bu gün haberi yaptığımız şu sıralarda, EKAP da GSB Mersin’in ARAÇ KİRALAMA İHALESİNİ görüyoruz…

Bugün itibari ile, “Teklif Değerlendirme Tamamlanmış” ibaresini koymuşlar, sonucu açıklamamışlar.

İŞİN ADI:  Nisan 2024 - 31Aralık 2024 Tarihleri Arası Personel Taşımacılığı Hizmeti

NİTELİĞİ TÜRÜ VE MİKTARI: 179 iş günü 2 adet 25-27Kişilik, Minibüs ile 3 adet 18-20 Kişilik Minibüs Kiralanması işi

İŞİN YAPILACAĞI İFA EDİLECEĞİ YER: Mersin Merkez İlçelerinde , Teknik şartnamede belirtilen servis güzergahlarında.

İŞE BAŞLAMA TARİHİ: İşe başlama tarihi 15.04.2024, işin bitiş tarihi 31.12.2024

Yani bu demek oluyor ki, bu ihale yapılmış. (Genelgeden önce hazırlıkları yapılıp ilana konmuş ve çıkmış.) Ancak o sırada Genelge gelmiş. Genelge içeriği belli. (Şu ana kadar ise teklif değerlendirme tamamlanmış yazıp sonuç ilanı girilmemiş.)

Akla takılan ise, “Peki, işe başlama 15.4.2024 gözüktüğüne göre personeli o gün bu gündür kim taşıyor, nasıl, hangi şartlarda taşıyor?”

Genelgede ne diyor?!

“PERSONEL SERVİSİ HİZMETİNE İLİŞKİN GİDERLER: Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç; kamu kurum ve kuruluşlarınca toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmeti sonlandırılacak, hizmet alımı suretiyle sağlanan personel servisi hizmeti ise sözleşme süresinin bitimine kadar devam edebilecektir.”

Burada açık ve net bir ifade var. Personel servis hizmeti sonlanacak. Hatta daha önceden sözleşme imzalandı ise, sözleşme bitiminde bir daha yapılmayacak diyor.

Kaldı ki, EKAP’da şu an itibari ile 2024/336703 kayıt numaralı "15 Nisan 2024- 31Aralık 2024 Tarihleri Arası Personel Taşımacılığı Hizmeti" işininin sonuç ilanıda yayınlanmamış, “Teklif Değerlendirme Tamamlanmış” diyerek not düşülmüş.

İhalenin durumu bu gün itibari ile EKAP görüntüsü aşağıda:

Bu işin teknik şartnamesi 7 sayfa. Yapılacak personel taşıma işi merkez ilçelerimiz içinde ve her yere toplu taşıma var, belediye otobüsleri var. Genelge ne diyordu? Bir hatırlasınlar yada okusunlar.

Bu işin idari şartnamesinin ilk sayfası ve son sayfasının görüntüleri aşağıda:

ŞİMDİ SORUYORUZ?

Tasarruf genelgesi açık ve net iken. Ayrıca siz şu an itibari ile EKAP’a sonuç ilanını koymamışken, orada teklif değerlendirme tamamlanmış yazdığı açıkça belli iken, yani bu ibareye göre sözleşme imzalanmamış, bu ihaleyi genelgenin ruhuna istineden İPTAL ETMENİZ gerekmiyor mu?

Sözleşme imzaladınız ve sonucu EKAP’a koymadınız ve işin başlayıp biteceği tarih olarak (15 Nisan 2024- 31 Aralık 2024 ) belirlediniz, şu ana kadar sonucu koymadığınıza göre ve neden iptal etmiyorsunuz?

Ortada amir hükümlü genelge var. Genelgenin ruhuna aykırı bir araç kiralama işlemi yapmış oluyorsunuz, bu keyfilik neyin sebebi ve bu israf olmuyor mu?

SAAT 16.14 İTİBARİ İLE YUKARIDAKİ BU HABERİMİZLE İLGİLİ OLARAK ÖNEMLİ BİR AYRINTI  VE GELİŞME VAR….

Haberi 09.47 de yaparak sizlere ulaştırdık. Ancak tarafımıza bu arada okurlarımız tarafından vatsap hattımıza bir bilgi geldi. O da şuydu. Bu ihale KİK’e şikayet edilmiş. Birçok şey bize anlatıldı ama biz şikayetin olup olmadığını kontrole geçtik. Bakın BUGÜN SAAT 16.14 itibari ile yeni neler bulduk?

Kamu ihale Kurumuna itiraz yapıldığı doğru, itirazen şikayet kontrolu yaptık ekran görüntüsü aşağıda:

Sonra şikayetin gözüktüğü ekrandaki DETAY kısmını tıklayıp baktık. Diyor ki, itiraz inceleme aşamasında. Yani KİK daha karar vermemiş. Ekran görüntüsü aşağıda.

İş daha da karıştı şimdi. Ortada sonuçlanmayan KİK’e itirazı yapılan bir ihale var. Bu aşamada Personel taşıma işi yapılıyor. Ve iş bir başka firmaya veriliyor. O işin verilme sözleşmesi ve sonucu ise EKAP’A konmuyor. Acaba niye diye soruyoruz?

İşi alan firma daha öncede müdürlükten iş alan müdürlüğün tercih ettiği firma mı?

Onu da araştırıyoruz, sonucu aktaracağız.

MERSİN GSB’DE İŞLER, SIRITIYOR DİŞLER...

ALLAH DEVLETE ve MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


MERSİN BAROSU SOKAK HAYVANLARI İÇİN HAREKETE GEÇTİÖnceki Haber

MERSİN BAROSU SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARE...

Ak düşen saçı ve sakalı 55'inden sonra siyahlaştı! Nedeni şaşırttıSonraki Haber

Ak düşen saçı ve sakalı 55'inden sonra s...

Başka haber bulunmuyor!