Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

SAĞLIKDA YÖNETİMDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

SAĞLIKDA YÖNETİMDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bakanlık BASINDA yer alan tüm konuları titizlikle inceliyor. Her ne kadar YERELDE bu işler anlaşmalı paslaşmalı MUHAKKİKLER ile örtbas edilip kapatılıyorsa da, ANKARA bu işin farkında ve gereken çalışmaları hızlandırdı.

Bu arada uzun bir süre üzerinde çalışılan “Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönerge” bakanlık onayından sonra çıktı.

İşte Bakanlık onayı Aslı.

Bu yönergeden sonra Teşkilatın yönetim şekli ve sayısında da belirlemeler gerçekleşti. Bu arada illerin durumları netleşti. İşte o yeni belirlemeler...

Başkan ve Başkan Yardımcılarının illere ve hizmet alanlarına göre dağılımının ASLI aşağıda.

Sözleşmeli Başhekim, Başhekim yardımcıları, müdür ve yardımcıları cetveli değişti. İşte yenisi.

Yeni kurulan Birimlerin ilavesi ile BİRİMLERİN yeni hali aşağıda.

İNCELEME SORUŞTURMA BİRİMİ OLUŞTURULMUŞ işte tanımı.

BUNA keza DİSİPLİN birimi mevcut ve işte durumu.

Önemli olan ise tüm illerde ilçelerde KADROLAR, branşlar tek tek belirtilmiş, kimse KADROSU ve BRANŞI dışında çalışamayacak. Personelin hizmet bölgeleri, hizmet grupları arasında ve il içerisinde hizmet gerekleri dikkate alınarak adil ve dengeli davranmaları sağlanacak.

İl müdürlerine sıkı denetim geliyor. Çoğu ilde adil bir çalışma gözlemlenmediği için harekete geçen Bakanlık, “Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapmayan ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğru dürüst mevzuata uygun gerçekleştirmeyenler” hakkında gereken işlemleri yapacak.

Bu arada çok tartışılan UYDURUK UZMANLIK SÖZLEŞMESİ meselesi gündemde. Bu meselede bu gün yarın hallolacak. Boş beleş tiplerin UZMAN olmasının önüne geçilip EHLİYET ve LİYAKAT esası ele alınacak. 

Bekleyip göreceğiz.

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES: batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com