MERSİN DEMOKRAT PARTİDE ALİ CENGİZ OYUNLARI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN DEMOKRAT PARTİDE ALİ CENGİZ OYUNLARI
Mersin Demokrat parti ilçelerde kongreye gidiyor, masa başında yazılmış, akraba, eş dost, yanında çalışan elemanların doldurulduğu delege listeleri ile seçim yapıyor, üstüne üstlük birde il kongre delegelerinin sayılarını keyfi arttırıp, ben yaptım oldu diyerek yasa ve hukuk tanımaz tavrını sürdürüyor. Genel merkezde her tür uyarı ve ikaza rağmen işe çanak tutuyor.

ANKARA-  Mersin Demokrat parti Geçtiğimiz hafta bir ilçenin daha kongeresini, sen ben bizim oğlan mantığı ile yaptı. 15- 20 kişilik katılımlarla yapılan seçimler, parti tabanında büyük üzüntü yarattı.

TOROSLAR İLÇESİ HAYALİ DELEGELER DOLU

Parti kurucuları, “Bundan önceki il başkanı Hüseyin Karagöz imzası ile tüm ilçelere gönderilen bir metin var. Bu, ilçe örgütleri için bir uyarı ikaz yazısıdır.

İçerik şöyle:  “Kongreleri yapacağız, zamanımız dar. Bu yüzden ekte gönderdiğim ve genel merkez teşkilat başkanlığınca il başkanlığıma gönderilen, tarafımdan tasdiklenen İL DELGELERİ sayılarına uygun olarak seçimlerinizin yapılması ve sonucunun il başkanlığıma bildirilmesi hususunu, rica ederim” Diyor.

İşte o tasdikli yasal sayıları gösterir belge. (Aşağıda):

40 İL DELEGESİ SEÇİYORLAR, SEÇİME KATILIM 15- 20 KİŞİ

Toraslarda da il delge sayısı şişirilmiş. 12 kişi fazla yazılmış.Üstelik 8 asil 8 yedek yönetim seçiyorlar, ardından da 40 il delgesi seçiyorlar, ama bu seçime katılım oranı komedi. 15-25 kişi arası. Ya insan utanır ya. Bu katılımdan bile anlaşılıyor ki, yazılan isimler masa başı yazılan ve partiye gönül vermemiş, ama mevcut idarecileri seçimde günü kurtarmaya yönelik yazılmış insanlar. Üstelik yapılan kongreye üç genel merkez yöneticisi katılmış. KİPER ULUSOY- ÖMER KARAKEÇİLİ- CANAN ÖZALP. Bunların dışında İl Başkanı HASAN ŞIHMAN, İl koordinatörü, iş adamı SEDAT ERDAL, Akdeniz ve Toroslar ilçe başkanlarının kendilerini eklerseniz, bunların hepsi oraya bir 40- 50 kişi bile getirememişler.

Daha önce Yenişehir ilçesi ile ilgili aynı şeyleri yaşadık. Şimdi toroslar ilçeside yenişehir ilçesi gibi il delege sayılarını şişirmiş. Akraba, eş dost, tanıdıklar, gerçek partiliye haber verilmeden masa başında delege yazılıp geçerlik kazandınmışlar.

Torosların seçime giren listesi, delge listesini aşağıda, allah rızası için inceleyin aynı soyattan insanları gözünüzle görün. …

Aynı soyadtan, il başkanı Hasan Şıhman ve il koordinatör diye adlandırılan malatyalı iş adamı Sedat Erdal’ın yakınları, yanlarında çalışan elemanları ve onların akrabaları. Bu partide hiçbiri kongreden önce partili değil. Üye Yapılmış ise yeni yapılmışlar. O da tüzüğe aykırı. Tüzük 2019 da yenilendi. İşte o tüzüğün ön ve arka kapağı:

Tüzüğün 18 maddesi ve sonrası içeriği aşağıda:

Kongresini daha önce yapmış olan ilçelerin il delge sayıları açıkca belli. Onlar, Yukarıda yayınlanan genel merkezin gönderdiği il başkanlığınca onaylanıp tasdiklenen genelgeye uygun sayı tespit etmişler.

Ardından Akdeniz ve Mezitli ilçeleride seçim yaptı. Daha yeni yakın 1 ay olmadı. Yukarıdaki tabloya uygun sayıları tespit edip onlarda seçim yaptılar.

AMA TABİ MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI İLE TERS DÜŞMÜŞLER. SİYASETİ BİLEN BİRİ. ONA BU HUKUKSUZLUĞU YAPTIRAMAMIŞLAR AMA, AKRABALAR ORAYADA DOLDURULMUŞ.

SEDAT ERDAL SAĞOLSUN. Genel başkan ve yardımcısı Uyanık tarafından Geleceğin il başkanı ve Genel idare kurulu üyesi olarak hazırlanmakta. 

Soracağımız soru şu. Ne değişti de 2 ay içinde, bu il delege sayıları arttı? Nasıl arttı, nasıl arttırdınız? Yasal olmayan, hukuka uymayan bu artışı ne amaçla yaptınız?

Seçim kuruluna itiraz yapılıyor, o yerli olunmuyor. Genel merkeze bildiriliyor, onlarda sus pus.

Sonra öğreniyoruz ki, “Bazı ilçelerde kongre yapmaya gerek yok. Nasılsa oralarda il delege sayıları çok düşük. Siz Merkezdekilere, oradaki sayıları aktarın. Ama 300 olan toplam il delge sayısını geçmeyin. Kim size ne yapacak, bir an evvel il seçimini yapıp büyük kongreye yanımıza gelin” denirmiş.

Böyle bir yasa ve hukuk tanımazlık olur mu? Böyle keyfiyet olur mu?

Sen ben bizim oğlan mantığı ile herkes seçim yapar, masa başında yazılan ve birbiri ile hısım akraba olanlar ile herkes seçim kazanır.

Bu mu demokrasi ve demokratik düzen?

Yılların Ap- DYP-Anap çizgisinden gelen ve bunların birleşmesi ile oluşan DP bunları mı yaşamalı?

Ayıp. Bu ayıpta genel merkeze yeter.

İçinde bir tane eski partili yok.

Mersin’de, yargıtay başsavcılığında gözüken listede 11 bin kayıtlı üye var.

Bunun 1285 kişisi ölü. Düşülmemiş.

Ancak bunların içinden, yani ölüleri unutun, yaşayanların içinden bir tane bile partili üye degele yapılmamış.

Deleğe seçimlerinde usul belli.Bu usule uyulmamış. Genel merkez buna cevaz verirse, burada parti içi barış olur mu? ” dediler.

il delge sayısı KEYFİ OLARAK arttırılan ilçeler:

Yenişehir- Toroslar ilçeleri...

Yenişehir 19 iken, 43 e çıkarıldı. Toroslar 28 iken 40 a çıkarıldı.

Böylelikle 36 delege merkezdeki ilçelere fazladan yazılıp, kongresini yapmayan ilçelerin delegeleri fazlasıyla buraya kaydırılmış oldu.

Yani, artık Tarsus, Anamur ilçesinede eyvallahımız yok. Biz bir ilçe daha kongresini böyle yaparsak sayısal çoğunluğa ulaşırız.

Orası da SİLİFKE İLÇESİ DENİYOR. Bekliyoruz....

Önceki yayınların linkleri:

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-partinin-uzerindeki-kirli-oyun-bitmiyor-13066

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-dp-kanayan-yara-halinde-13146

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinde-demokrat-partinin-hukuksuzlugu-devam-ediyor-13317

https://www.haberanaliz.net/haber/demokrat-parti-mersinde-iyice-karisti-13343

https://www.haberanaliz.net/haber/mersinli-kurucu-demokratlar-harekete-gecti-13664


0Önceki Haber

0

0Sonraki Haber

0

Başka haber bulunmuyor!