Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: 2023 hedeflerini gerçekleştireceğiz
Yurt geneli bir dizi gezi ve incelemede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2023 hedeflerini gerçekleştirmek üzere çalışmalar yaptıklarını, Turizmi 81 ile yayacaklarını açıkladı. Bu arada Çok sayıda tarihi ve kültürel mirası yerinde inceleyen Ersoy'a halktan büyük sevgi geldi. Gittiği yerlerde sevgi seli ile karşılaşan Ersoy, gördüğü sıcak ilgiden memnun kaldı ve halk ile iç içe olarak onları da dinledi. Onlardan bilgi alan ve sorun dinleyen Ersoy, yapılabilecek her olumlu işe sıcak baktı not aldı. Olmayacak işlere de samimiyet ile cevap verdi.

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Gazeteci Yazar Mustafa Göktaş ile sıcak bir görüşme yapan Bakan Ersoy,

Göktaş'ın "Efendim Adıyaman Kahta'da gezi ve incelemeler yaptığınızı gördük. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nda incelemelerde bulundunuz. Burası harika bir yer. Muhteşem bir tarih manzarası. İnsanlar belirli bir yere kadar gelip sonrasında yürümek zorunda kalıyorlar ve çok uzak bir mesafeyi, ayrıca dik bir yamacı zor çıkıyorlar. Buraya bir TELEFERİK yapılsa ziyaretçi sayısı dahada artacak, bölge kalkınacaktır, sizin bu konuda yardımlarınızı bekleriz"  sözüne,

"Elbette yaparız. Ama burası koruma altında. Öyle her istediğimizi gerçekleştiremiyoruz. Ancak insanlarımızın daha rahat şekilde bu tarihi yerlere inip çıkmaları için çalışma yapıyoruz" dedi.

Bu yıl kullanılacak tanıtım filmlerinde özellikle Nemrut Dağı'na da yer vereceklerini aktaran Bakan Ersoy'a gazetecilerde sorular sordular. Bakan Ersoy, bir gazetecinin "Gelecek yıl Nemrut yılı olabilir mi?" sorusuna da "Ona şu anda karar vermemiz mümkün değil. Ne olacağıyla ilgili çalışma yapılıyor" diye yanıt verdi.

"Nemrut Dağı'na ulaşımda herhangi bir çalışma olacak mı?" sorusu üzerine Ersoy, "Teleferik deniyor ama Nemrut Dağı, UNESCO listesinde. Dolayısıyla teleferik projesine izin verilmiyor. UNESCO'nun kabul edebileceği raylı sistem üzerine çalışma başlatacağız. Çok büyük bir yatırım da değil zaten. Bu çalışmayı projelendirip UNESCO'ya da kabul ettirebilirsek, onların kabul edebileceği bir projeyi hayata geçirmemiz gerekiyor burada. Onunla ilgili bir çalışma yapacağız." ifadelerini kullandı.

(Resimde Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Gazeteci Yazar Mustafa Göktaş Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile görülüyor)

 


BAKAN ERSOY ADIYAMAN'DAÖnceki Haber

BAKAN ERSOY ADIYAMAN'DA

GÖKTAŞ, MERSİN'İN YETİŞTİRDİĞİ GÜZEL İNSANLARLA BİR ARAYA GELDİSonraki Haber

GÖKTAŞ, MERSİN'İN YETİŞTİRDİĞİ GÜZEL İNS...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!