DP’NİN MERSİN ADAYLARI NEREDE?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DP’NİN MERSİN ADAYLARI NEREDE?
Varlığı ile yokluğu belli olmayan Demokrat Parti (DP) Mersin adaylarını piyasada, yolda, sokakta, ev hane gezmelerinde, Tv ve Radyo ekranlarında yada afişlerde, el broşürlerinde, kartvizitlerde gören var mı? Mersin’de kağıt üzerinde olan ancak teşkilatlarının kendi ilçe sınırı içinde binası ve faaliyet merkezi olmayan “çok” ilçe başkanlı DP’nin sahada varlığı yok.

Mersin Demokrat parti tarihinin en sönük ve cansız günlerini yaşıyor. Oluşan il yönetimi ve yine kağıt üstünde ilçe başkan ve yönetimleri yüzünden, parti istenen yolu alamıyor.

Mersin de sadece bir sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İl başkanı Halil Yalın’a seslenen parti tabanı:

“Yahu başkan sözde ilçeleri açmışsın. Erdemli ilçe teşkilatına adam bulamışsın, senden 2 başkan evvel Hüseyin Karagöz döneminde ataması yapılan ve genel merkeze sunulan, resmi yazısı yazılarak ataması yapılan, ancak genel başkanın olmaz, ondan ilçe başkanı olmaz, onu yapamayız, başka birini bulun dediği ve kabullenmediği Veli GÜRGAH’ı ilçe başkanı olarak atamışsın. Genel merkezde kabul etmiş. Sonra olmaz dedikleri adamı birde genel başkana oy verecek delegeler arasına yazmışsın. Veli Gürgah kötüdür demiyoruz. İyi bir karar ve tercihtir. Ancak o zaman yok denilen bu zaman kabul görmüş. Aklın yolu bir..  Yine bir başka ilçe başkanı diye kağıt üstünde tutmaya çalıştığın kişiyi önce üst kurul delegesi yapmışsın, kongrene gelmemiş, ardından istifa edip Mezitli CHP adayının elini kaldırmış. O ilçe başkanı da 3 sene ilçe teşkilatının kapsını açmadı açamdı, orada parti halen açık değil. Ama bu genel merkeze ne olmuş?” demekteler.

DP’DE “ŞEFFAF” HALİL DÖNEMİ

DP il başkanlığına atandığı günden bu yana gerek kendi yönetim listesini gerekse oluşturduğu ilçe başkan ve listelerini kamuoyu ile paylaşamayan il Başkanı Halil Yalın’ın icraatları ve çalışmalarının halka yansımaması nedeniyle parti tabanı, “Valla bizim il başkanı soyadı gibi yalın, şeffaf adam. Biz bu dönemi şeffaf Halil dönemi diye anıyoruz” demekteler.

BELEDİYE BAŞKANLARI İSMİ VAR, SAHADA YOKLAR

Tıpkı il ilçe yöneticilerini belirlerken davrandıkları gibi kağıt üzerinde BAŞKAN adayları belirlediklerinden;

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BÜNYAMİN ÇELİK, TARIMCI ÜNİVERSİTE/YÜKSEKOKUL,

MERSİN AKDENİZ GÖKHAN BENER, GIDA SEKTÖRÜ İLKOKUL

MERSİN ANAMUR ALPAY KARAMAN, HARİTA MÜHENDİSİ ÜNİVERSİTE/YÜKSEKOKUL,

MERSİN ERDEMLİ HAVVA TEKELİ, EMLAK ORTAOKUL/LİSE

MERSİN MEZİTLİ CELAL KEREM KARASOLAK, MÜTEAHİT ORTAOKUL/LİSE,

MERSİN SİLİFKE HASAN KILIÇ, İŞÇİ ORTAOKUL/LİSE

MERSİN TOROSLAR TURGAY ÇELİK, MÜTEAHİT ÜNİVERSİTE/YÜKSEKOKUL,

MERSİN YENİŞEHİR HASAN TÜRKER ŞAMAN, SERBEST ORTAOKUL/LİSE,

Denerek YSK ya bildirilen isimler, Mersin merkez dâhil hiçbir yerde AFİŞİ- İLANI olmayan, broşür ve el ilanı kartvizitleri sahada dağılmayan ve kendileri de gezmeyen isimler.

Parti tabanı, “ilçe başkanlıkları kağıt üstünde var ama teşkilatların kendi ilçeleri sınırında tabelaları asılı değil, binaları yok. Aynı onun gibi adayların adları var ama sahada gören yok, bilbortda yok, el ilanlarında yok, araçlarda yok, kartvizit yapıp dağıtan yok. İl ilçe teşkilatlarının giydirilmiş araçları yok, anons yapanları yok. Bizim başkanlarımız ŞEFFAFLARDA biz mi göremiyoruz” dediler.


SİLİFKE BELEDİYESİ SEÇİM AĞZI BU HARCAMAYI NEDEN YAPTI?Önceki Haber

SİLİFKE BELEDİYESİ SEÇİM AĞZI BU HARCAMA...

İnci Taneleri'ne Dilber'in şarkısı damga vurdu: Bir gönlüne ben sığamadımSonraki Haber

İnci Taneleri'ne Dilber'in şarkısı damga...

Başka haber bulunmuyor!