Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Mersin Sağlık Müdürü sıkı denetim şart!

Buradan yazıyorum, herkes sagol ağabey diyor, mesaj atıyor, e posta atıyor. Bir dokun bin ah işit misali.

Sağlık müdürü gidince herkes hazır olda, o gitti mi, ohhh çekip yine aynı düzene dönüyorlar. Ayıp ya. İlla bu adam başınıza mı dikilsin yani?

Toros Devlet nasıl idare ediliyor acaba? Okurumuz aktarıyor:

“Bayan hekimlerden öyle biri var ki, girdiği odayı üstüne kilitliyor,  çalana kapıyı açmıyor, sabit TLF açmıyor, hasta odasına ise asla girmiyor,  yatırdığı hastaya bakmıyor, reçetelerini hemşirelere yazdırıyor, işlerini, TLF ile  hemşireler den  aldığı bilgiler doğrultusunda yapıyor.... Böyle hekimlik mi olur?  Bu nasıl insan?  Önce bunu sorgulamak gerekiyor.  Birde kovitte çalışıyor diye, fazla fazla para alıyor.  Haram bunların aldığı para.. Kul hakkı kull.. Kovitli hastalara bir kaç tane vicdan sahibi hekimden başkası bakmıyor. İş bilmez hekimler yüzünden, odalarından çıkamayan yardımcı sağlık personellerinden başkası girmiyor. İdari nöbet başladı dimi, biz cansiperane çalışanlar kimseyi katlarda görmedik.  Hekimlik görevlerini yardımcı sağlık personelleri üzerinden yürüten hekimler, bir düşün üstümüzden yaaa...  Kendi  işimizi yapmak istiyoruz.  Yemeğini yiyemeyen hastama yemek yedireyim ki burada da bakımsızlıktan ölmesin.  Çoğu yaşlı hasta da, bu sebepten ölüyor.  Yazdıkları ilaçları takip etmiyorlar. Nöbet devri, hasta devri, vizit denen bir şey yok, hekimler arasında.  Böyle olunca da hastalar takip edilemiyor. Gelsin çalışan hemşire ve görevlilere sorsunlar”

Bir başka okurumuz yazmış:

“Bakanlık kronik hastalara %40 en şartı koymuş. Sevgili kurul ekibimiz gelen bütün kronik hastalara %40 ın da engelli rapor veriyor bu da şu demek her yerde çalışabilirsiniz. Bende kronik akc hastasıyum kurul %25 engelli raporu verdi. Neden böyle diye sorunca akc sekel var ama gayet iyi nefes alıyorsun dediler. Ve şuan covid te çalışıyorum. Bu durumda idare beni korumıyorsa ben kendimi korumak zorundayım. Her hastaya koşamam bana verilen hastaya bakar çıkarım işlerine gelmiyor sa alsınlar beni. Benden çok sağlıklı insanlar var. Buyursun çalıştırsın. İki küçük çocuğum var. Kadirin üç çocuğu babasız kaldı... Var mı ötesi.”

Bir diğeri yazmış:

“Eğitim biriminde eğitim olmadığı halde bilgi işlemci daha ilk günden orda. Çevre atık biriminde yine keza. Acaba bunları kim koruyor. Nöbet tutmuyor. Önlük giymiyor. Kral – kraliçe gibi geziyorlar. Poliklinik kapalı Poliklinik sorumlu hemşiresi yine nöbet tutmuyor. Covitte. Koordinasyon işi vermişler liste yapıyor sadece. Maşallah. Çevre atık biriminde ki bilgi işlemci, eğitim biriminde ki bilgi işlemci, evde sağlıkta ki bilgi işlemci. Hiiiç nöbet tutmadı. Covid zaten yok. Normal nöbetleri ayda bir tutmadılar.”

Silifke’den yazmış:

“Abi idarecilerin nöbet tutmalarına gerek yok mesaide görevlerini yapsınlar çalışsınlar yeter göz boyamak bu başka bir şey değil İNŞAALLAH ücret filan ödenmiyordur eğer ödeniyorsa çok yazık.  İdari Mali İşler Müdürü yerine nöbetçi memur ve sağlık bakım hizmetleri müdürü yerine gözetmen ve başhekim yerine nöbetçi idari uzman hekim bu görevi yapıyor zaten hem de ücretlerini alarak”

İl geneli hastanelerde ve sağlıkta çıkan yemeklerden şikâyetçiler. Hastanın yemeği de, personelin yemeği de doyurucu değil aynı zamanda şartnameye uygun değil diye Cimer’e şikâyet yağıyormuş. Personel ise tutanak tutuyor süpervazırlara veriyormuş, personelin ki işleme sokulmayıp kapatılıyormuş. Cimere yazılana ise baştan savm uyduruk kontrolle cevap yazılıyormuş. Olaylar kapatılıyor muş. Sağlık personeli adam gibi yemek yemez ise vücut direnci düşer. Ayrıca yemek dağıtımı şartnameye uymuyormuş. Sağlıkçı yemek mi dağıtır? Bilgi işlemci, güvenlikçi yemek mi dağıtır? Porsiyonlar, çıkan yemekler neden ciddi denetlenmiyor?  Yok mu ALLAH RIZASI için el atacak bir merhamet vicdan sahibi...?

ALLAH, DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

Baki Selam ve Dua ile.

www.haberanaliz.net

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ. 

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir. Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ ADRES:  batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com 

DİKKAT!  BURADA YER ALAN KÖŞE YAZISI AYNI ANDA FACEBOOK GRUBUMUZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://www.facebook.com/groups/haberanaliz.net

AYNI ANDA TİVİTER HESABIMIZDA YAYINDADIR. LİNKİ: https://twitter.com/batuhansezer006