“BİR VEREN VAR, BİR GİDEN VAR, BİR GÜLEN VAR, BİR GÖREN VAR “

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“BİR VEREN VAR, BİR GİDEN VAR, BİR GÜLEN VAR, BİR GÖREN VAR “
Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personellerinden Halil Öz ve İbrahim Sağır’ın, ihtiyaç sahiplerine yardım çalışmalarında 9 yıldır gönüllü olarak yer alması takdir topluyor. Öz ve Sağır aynı zamanda kendi çevrelerinden hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında da köprü görevi görüyorlar.

İhtiyaç sahiplerine gönüllü olarak yardım eden Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanları Hali Öz ve İbrahim Sağır, 9 yıldır yaptıkları yardımlarla yüzlerce ihtiyaç sahibine destek oldu.
Kendi imkanları ölçüsünde tespit edebildikleri ailelere yardım eden Öz ve Sağır, gönüllülerin yardımlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladıklarını belirttiler.
Gönüllü olarak ve isteyerek 9 yıldır yardım çalışmalarında yer aldıklarını kaydeden Öz ve Sağır, ihtiyaç sahiplerine akülü sandalye, hasta yatağı, kütüphane, köy çocuklarına kırtasiye yardımları ve öğrenci bursu için kendi sosyal çevrelerinden destek alarak, yardıma muhtaç kişiler ile yardım gönderen hayırseverler arasında köprü olmaya çalıştıklarını söyledi.
‘Mutlulukları çoğaltmak gerekiyor’
Geçtiğimiz gün Mersin Toroslar Yusuf Kılıç Mahallesinde bir aileye erzak, halı, giysi ve oyuncak götürmek üzere yola koyulduklarını aktaran Öz ve Sağır, “Ailenin 5 yaşında olan kız çocuğu gözlerindeki ışıltı ile oyuncaklarına sarıldı. Bu kız çocuğumuzun mutluluğu her şeye değerdi. Böylesi mutlu anları çoğaltmak, daha çok insana bu mutluluğu yaşatmak ve yaşamak gerekiyor. “Bir veren var, bir giden var, bir gülen var, bir gören var ” sloganı ile hareket ediyoruz. Biz sadece giden kısmı olarak kendimiz nitelendiriyoruz, köprü görevi yapıyoruz. Gittiğimiz yerlerde ihtiyaç sahiplerini dinleyip, beraber ağlayıp, beraber gülüyoruz.”
Yardımseverlerin sayısı artıyor
İnsanlara yardım etmenin kendilerine de huzur ve mutluluk verdiğini ifade eden Öz ve Sağır, “Gönüllü yardımseverlerin sayısı her geçen gün çoğalıyor. Gönüllü yardımseverler, samimi bir şekilde güven oluşturup hayırseverlerin bu şekilde büyüdüğünü her gün sosyal medyadan daha da fazla ilgi çektiğini görerek “veren el” ailesin büyümesi ile mutluluk duyuyoruz. Yapılan her yardımın ardından, bir sonraki gidilecek aile planlamasını yapıyoruz. İnsanların gözlerindeki hüznü sevince dönüştürmek ve buna tanıklık etmek anlatılmaz duygular yaşatıyor. Kelimelerle ifade etmek imkansız. Bizler nefes aldığımız sürece dezavantajlı grupların hep yanında olmaya devam edeceğiz.”

haber ve kaynak: http://www.radyohaber.net/sayin-valimizin-tesrifleriyle-10-000-ogrencimiz-sinemayla-bulusmaya-devam-ediyor-20279h.html 


MESKİ, OLMA SAKIN KESKİ...Önceki Haber

MESKİ, OLMA SAKIN KESKİ...

Ak Partili Akdeniz Belediyesinin işi Yine Ak PartiliyeSonraki Haber

Ak Partili Akdeniz Belediyesinin işi Yin...

Başka haber bulunmuyor!