Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Ne oldubitti bu temizlik işinde?

Saygıdeğer Mersin Valisi,

Bu köşeden tüm devlet ilgililerine AŞAĞIDAKİ TARİHLERDE seslendim.

22 Temmuz 2013 günü , 24 Ağustos 2013 günü, 24 Eylül 2013 günü

Bu yazıların altında onlarca da okuyucu yorumu var.

Özellikle 24 Eylül 2013 günlü yazım ÇOK DİKKATLE İNCELENMESİ GEREKEN VE ARAŞTIRILMASI GEREKEN, CİDDİ TAHKİK EDİLMESİ GEREKEN bir yazı.

Şu ana kadar Mersin KHB yönetiminden bir tek ses yok.

Bakınız bu ihalenin KİK ihale kayıt nosu: 2013/86669

İhale günü 27.8.2013 günü idi, yapıldı. Teklif değerlendirmesi tamamlanmış. İdare şu ana kadar konu ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmış değil.

Mutlaka, yasaya, kanuna, usule uygun şekilde davrandıklarını bildiriyorlardır.

Benim 24 Eylül 2013 günlü yazımda bahsi geçen söz konusu ihbarda anlatımların hepsini araştırdım, olay vahim. Verilen teklif ile bu işlerin yapılması gerçekten çok zor. Ne karar verdiler, ne yapacaklar bilmiyorum. Ama bu ihaleye katılım yapan tüm firmaların devletin ilgili birimlerince takip ve izlenmeye alınması lazım. Bu firmalar yurt geneli değişik yerlerde ihalelere katılım yapıp benzer işlere teklif atıyorlar. Attıkları teklifleri karşılıklı değerlendirmek incelemek lazım… Hangi firma devletin hangi kuruluşunda nasıl fiyat vermiş bakılırsa, işlerin dışarıda nasıl paslaşılıp anlaşılarak kendi aralarında pay edildiğini yakalarsınız. Anlaşamadıkları işte ise birbirlerini şikâyet edip durmaktalar. İşin özü bu… Bu yüzden bu anlaşma paslaşmanın önüne geçmek için devletin özellikle SAĞLIK alanındaki tüm ihalelerini mercek altına almanızda devlet açısından kamu yararı açısından büyük fayda var.

Değerli Valim, benim devlet idarecilerinin namus ve şerefinden bir endişem yok. Ben bunları yazmakla onların namusuna, şerefine dil uzatmıyorum. Aksine, onların namuslu ve şerefli çalışmalarında, ONLARA HELAL GELMESİN DİYE  onlara yol gösteriyor, uyarıyor, ikaz ediyor, aman dikkat edin diyorum. Benim yaptığım KAMUNUN ÇIKARI İÇİNDİR. Benim Hiçbir devlet kuruluşu ile TİCARİ olarak yakından uzaktan bir işim yok. Hakkında yazı yazdığım hiçbir kurumun yanından bile geçmiyorum ki, Bir kısım tipler, LAF ÜRETMESİNLER, DEDİKODU YAPMASINLAR, ÇİRKEFLİK YAPMASINLAR diye…

Değerli Valim, özellikle SAĞLIK alanındaki tüm ihaleleri lütfen ama lütfen titizlikle mercek altına alıp incelettirin. Özellikle YEMEK- TEMİZLİK- BİLGİ İŞLEM- GÜVENLİK - MR- TOMO- KAT REHBERLİĞİ, YER HOSTESLİĞİ, ORTOPEDİ BEYİN CERRAHİ MALZEMELERİ ALIMI GİBİ ihalelerde TEKNİK ŞARTNAMELERİ kim hazırlıyor, bunların uzmanlıkları ne, ehliyetleri ne, liyakatleri ne çok dikkatli incelettirin. İşin ehli ve uzmanı olmayanların hazırladıkları şartnameler ile devlet daha işin başından külliyen zarara uğruyor.

Bu şartnameler ihtisas isteyen şartnameler. Kamu ihale genel tebliği belli. Yasalar ve kanunlar açık. Özellikle TEKNİK şartnamelerin işin ehli, uzmanı, ehliyet sahibi, liyakat sahibi kimselerin hazırlaması gerekir. Defalarca uyarıcı yazıma rağmen, onay alıyorlar, kendi içlerinde oldubitti ile yasal zemine uydurup yapıyorlar.  Ama vicdani değil, ahlaki değil. Oradaki kullanılan kaynaklar devletimizin kaynakları. Yetimlerin hakkı olan BEYTÜLMAL…

Ayrıca muayene ve kontrol komisyonları çok önemli komisyonlar. Bu komisyonlara görevlendirilenlerinde işin ehli ve uzmanı olmasında fayda var. Anlamayan bilmeyen, işin sorumluluğunun farkında olmayanlar bu komisyonlara görevlendirildiği vakit, istismarlar oluyor. Çoğu maaşımın dışında devletten üç kuruş farklı para alayım diye bu komisyonlara giriyor ama yaptığı işin farkında değil. Hepsi profosyönel olan firmalar, o komisyondaki işin ehli ve uzmanı olmayanları ayakta uyutuyor.

Yukarıda linklerini verdiğim yazıları lütfen bu bağlamda titizlikle incelettirin.