Sağlık ANALİZ

Sağlık ANALİZ

Mail: saglikanaliz@gmail.com

Yazılarımızdan sonra her iki ihalede iptal edildi...

Yazılarımızdan sonra her iki ihalede iptal edildi...

2 Aralık 2013 günü Buradan “Buda Konya da çamaşır yıkama şekli muamması” başlığı ile seslendim.   

Konya da ki Yetkililer sesimizi duymuşlar...

Sağ olsunlar, bizim burada gündeme taşıdığımız sıkıntı ve eksiklikleri ele alıp, ayrıca dışarıdan gelen çatlak sesleri de duymuşlar ve İHALEYİ İPTAL ETMİŞLER.

Ben o yazıda okuyucularım ve bu işle ilgili alakalı olan insanlar izlesinler bilgi sahibi olsunlar diye bir link yayınlamıştım.

Amacım kimsenin reklamını yapmak yâda kimseyi karalamak değildi, kendimce, bilmeyenleri bilgilendirmek ve olayı pratikte aktarmaktı.

Okuyucumun birisi de beni dikkatle okuduktan sonra bir önceki yazım olan, 30 Kasım 2013 günlü “Üniversite hastanelerinde bile durum cacık halde” başlıklı yazımın altına 2 Aralık 2013 günü saat 16.43 de bir yorum yazmış ve o da bu konularla ilgili bir link vermiş. Link orda doğru dürüst çıkmıyor, buraya alıyorum…. 

http://www.youtube.com/watch?v=-G0LAkvDzDo

Tıklarsanız bu tünel makinelerle ilgili başkaca bir grubun reklam filmine rastlarsınız.

Yine söylüyorum, iyi niyetle yayınlıyorum.

Amacım o firmaların reklamı değil.

Firmaları tanımam.

Ve ben araştırırken oradan buradan buluyorum. İzleyin. Çamaşır yıkama ile ilgili ve teknik ile ilgili Bilgilenmek açısından faydası olacağına inanıyorum.

Konya anılan ihaleyi bizimde burada dile getirdiğimiz hususlar çerçevesinde hemen iptal etmiş. Ellerine kollarına sağlık… Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

Ancak bundan sonra hazırlanacak teknik şartnameye LÜTFEN çok dikkat etsinler.

Devletin ve kamunun çıkarını ön plana alarak hazırlanmasına dikkat etsinler.

Diğer taraftan bu olayı dikkatle izlemesi gereken bir başka kurum ise  yazıda bahsi geçenlerdir.

Bu yazımızın başlığı “Üniversite hastanelerinde bile durum cacık halde” idi.

İhalesi 2.12.2013 günü yapılacaktı.

İKN ise 2013/153306 idi.

Bahsi geçen yerde Gazi Üniversitesi idi…

Çamaşır yıkama işi.

Onlarda çok hassas davranıp yazdıklarımızı inceleyip, kendilerine gelen yakınmaları da dikkate alarak 3.12.2013 günü ihaleyi  ACİLEN iptal ettiler.

Onları da bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ve takdir ederim.  

Ben KİK’deki resmi kayıt ve dokümanları tek tek indirip depoluyorum. İptal kararlarının geçtiği görüntüleri de print screen yapıp alıyorum.

Bir yazan çizen insan olarak Kamu adına hizmet sunmaya çalışan Gazeteci olarak bizi okuyup dikkate alan ve gereğini yapan tüm insanlara şükranlarımı sunuyorum. Doğru olanı bu…

Bundan sonrası için önemle Ricam şudur, bundan sonra hazırlanacak olan TEKNİK ŞARTNAMELERİ lütfen daha hassas, daha dikkatli ve özenli bir şekilde ihalelerde SERBESTLİK- REKABET- AÇIKLIK ilkelerini yok saymadan hazırlanmasını sağlasınlar.

Çünkü burada yiten giden devletin zamanı, imkanı, ve kaynakları….

Orada herkesin, yetimlerin, şehitlerin, tüm vatandaşlarımızın hakkı var.

Devletimizin kurum ve kuruluşlarında görev yapan en küçük idareci ve sorumludan en üst makamdakilere kadar herkes peygamber postu giymiş sayılır. Hilat giymiştir. O posta uygun HAK VE HUKUK gözeterek, adil bir şekilde görevini yapması ilahi adalet önünde de hesap vereceğini unutmaması gerekir.

Bu açıdan baktığımızda görevini doğruluk çerçevesinde, sorumluluk bilinci içinde, kafa namusu ile yapan herkese selam ve saygılarımı sunarım.

Bu günlük bu kadar, devam edeceğim.