MERSİN GSB’NİN ÇALIŞMALARINI ANKARA DA HASIRALTI EDENLER KİM?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MERSİN GSB’NİN ÇALIŞMALARINI ANKARA DA HASIRALTI EDENLER KİM?
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili çok sayıda haber sitemizde yer aldı. Bakanlık hiç o yerli olmadığı gibi, yürürlükteki TASARRUF GENELGESİ bile dikkate alınmadan Mersin de yapılan son KAMP ORGANİZASYONU ihalesi dikkat çekti.

20 Mayıs 2024 günü "Mersin GSB’nin akıl almaz ihalesi!!!" başlığı ile duyurduğumuz Mersin Gençlik ve Spor İl müdürlüğü her zaman olduğu gibi DOĞRUDAN TEMİN ile ‘’Tarihin İzinde Çanakkale: Geçmişten Günümüze Yolculuk projesinde Mersin-Bursa-Çanakkale iline düzenlenecek geziye katılacakların ulaşımlarının sağlanması amacıyla araç kiralama hizmet alımı ‘’ işi şartnamesi REKABET VE AÇIKLIK ilkelerini ihlal etmiş idi.

Aşağıdaki linkte mevcut:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbnin-akil-almaz-ihalesi-21036    İHALE İPTAL EDİLDİ...

FETÖCÜ FİRMALARA DİKKAT EDİN

Bu arada bu işlere sulanan firmaların geçmişlerinin araştırılmasını isteyen çok sayıda vatsap mesajı aldık. Özellikle ARAÇ KİRALAMA SEYAHAT işlerinde geçmişte FETÖDEN yasaklandığı ve sahiplerinin ceza alarak hapis yattıkları bazı firmalar isim ve el değiştirerek kamu kurumlarına yuvalanmaya başladıkları, hatta bazılarının kendileri, eşleri ve oğulları adına değil de gelinleri adına firmalar tahsisi edip kamu kurumlarına iş yapmaya ve soymaya devam ettikleri bildirildi. Araştırıyoruz.

Aşağıdaki linkte:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-tasarruf-genelgesi-yok-mu-21061

KAMP ORGANİZASYONU İHALELERİ BİR GARİP

Mersin GSB, 2024/664324 ihale kayıt numarası ile  “24 HAZİRAN/ 15 ARALIK 2024 TARİHLERİ ARASINDA İLİMİZE GELECEK OLAN GENÇLERİN KONAKLAMASI VE YEMEK HİZMETİNİN VERİLMESİ İÇİN KAMP ORGANİZASYON HİZMET ALIMI İŞİ” ni ihaleye çıkmış ve bizde bu işteki tuhaflıkları, rekabeti ve serbestliği, açıklığı ihlal edici yanları olduğundan bahisle, şartnamedeki enteresan bilgileri “MERSİN GSB'DE TASARRUF GENELGESİ YOK MU?” başlığı ile aktarmıştık.

MERSİN GENÇLİK SPOR 3 İHALE ÇIKTI, ÇIKMAYA HAZIRLANANDA VAR...

İlgili haberimizin linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-isler-siritiyor-disler-21046

Edindiğimiz bilgilerde bu şartnamelerin Genel müdürlükten geldiği, kimsenin bu ihaleleri bozmaya gücünün yetmeyeceği, firmaların yüksek yerlerden torpilli oldukları iddialar arasında.

Bu arada BU İHALE, kamp organizasyonu adı altında, birbirinden ayrı işleri TORBA yaparak alıma çıkıldığından, bu işlere teklif verecek fazlaca kimsenin olmadığı, çünkü işin yeterlik meselesi olduğu, herkesin yeterliğinin tutmadığı, o yüzden Mersin GSB’nin bu işlerinin sürekli 3 firma arasında (TAŞELİ- TURAÇ- ACS) dönüp durduğunu, oysa bu işlerin birbirine benzemediği, YEMEK HİZMETİ İŞİNİN çok özel bir iş olduğunu, hassasiyet ve uzmanlık gerektirdiği konuşulanlar arasında...

MERSİN GSB’DE ALLAH ALLAH DEDİRTEN İHALELER

Bu arada aynı ihaledeki diğer işler olan SAĞLIK PERSONEL HİZMETİ - TEMİZLİK PERSONEL HİZMETİ – ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ- MALZEME DÂHİL YEMEK ALIM HİZMETİ - SEYHAT VE SAĞLIK SİGORTA HİZMETİ -  BAKIM ONARIM İŞLERİ VE ÇALIŞTIRILACAK PERSONEL HİZMET ALIMI - CANKURTARAN HİZMETİ – ŞOFÖR HİZMETİ – İL İÇİ TARİHİ VE KÜLTÜREL YÖRELERE OTOBÜSLERLETUR DÜZENLEMESİ HİZMETİ – SİLAHSIZ ÖZEL GÜVENLİK HİZMETİ gibi işlerin ise farklı branşlar ve hassasiyetler gerektirdiğini, bu nedenle bu alımların ayrı ayrı alınmasının ve AÇIK ihale yapılmasının, rekabeti tam olarak oluşturacağını, herkesin işe katılım yapabileceğini, özellikle YEMEK hizmeti işinin bu işlerden mutlaka ayrı yapılması, çünkü yemek hizmeti işinin çok sayıda hileyi barındıracağını, çok daha dikkatli kontrol ve denetimi için yemek hizmeti işinin tek başına ihalesinin hem yeterlik konusunu ortadan kaldıracağını, hem de tam rekabeti oluşturup, devleti kazanca geçireceği konuşulanlar arasında.

SERVİS İŞİ KEYFİYETE Mİ KALDI?

24 Mayıs 2024 günü "MERSİN GSB'DE TASARRUF GENELGESİ YOK MU?" başlığı ile 2024/336703 kayıt numaralı "15 Nisan 2024- 31Aralık 2024 Tarihleri Arası Personel Taşımacılığı Hizmeti" işini dile getirmiştik.

Haber linki aşağıda:

https://www.haberanaliz.net/haber/mersin-gsbde-tasarruf-genelgesi-yok-mu-21061

09.04.2024 de yapılan ihalenin, İşe başlama tarihi 15.04.2024, işin bitiş tarihi 31.12.2024 belirlendiği ancak EKAP da  “teklif değerlendirme tamamlanmış yazıp sonuç ilanının girilmediğini” belirtmiştik.

Daha sonra aynı haberin alt kısmına: “SAAT 16.14 İTİBARİ İLE YUKARIDAKİ BU HABERİMİZLE İLGİLİ OLARAK ÖNEMLİ BİR AYRINTI  VE GELİŞME VAR….” Başlığı ile edindiğimiz yeni bilgileri habere ilave edip, ne oluyor demiştik. Bu gün olmuş halen ihalede KİK’e ŞİKÂYET VE İTİRAZ olduğu için halen, itiraz karara bağlanmamış olduğundan  sonuç açıklanmamış. Ama işler Mersin GSB de başkası tarafından icra ediliyor.

Haberde, “İş daha da karıştı şimdi. Ortada sonuçlanmayan KİK’e itirazı yapılan bir ihale var. Bu aşamada Personel taşıma işi yapılıyor. Ve iş bir başka firmaya veriliyor. O işin verilme sözleşmesi ve sonucu ise EKAP’A konmuyor. Acaba niye diye soruyoruz? İşi alan firma daha öncede müdürlükten iş alan müdürlüğün tercih ettiği firma mı?” diye sormuştuk. Bu ihalede işe katılım yapıp teklif atanlardan neden teklif alınmadığı, özellikle bir firmanın neden korunduğu dillendiriliyor.

BAKANLIK VE VALİLİK NEDEN HABERE KONU İHALE VE ALIMLARI İNCELETMİYOR?

Hepsi konusunda uzmanlık isteyen işler olan haberlerimize konu alımların bakanlık müfettişliği bilgi ve becerisi gerektirdiği için bakanlık tarafından çok ciddi şekilde incelenmesi gerektiğinin altını çizenler, Valiliğin bu haberlere istinaden görüş istediğini, ve kendilerine geçiştirme cevaplar veren müdürlüğün cevaplarını yerinde bulup bakanlıktan müfettiş istememesini de garip buluyorlar.

MERSİN GSB’DE İŞLER, SIRITIYOR DİŞLER...

 

ALLAH DEVLETE ve MİLLETE ZEVAL VERMESİN.

CEVAP HAKKINA SAYGILIYIZ.

Cevabı yazıda, adı geçen ilgilisi ve yetkilisi göndermesi gerekir.

Telefon ve iletişim bilgilerini koymayı unutmayınız.

CEVAP GÖNDERECEĞİNİZ e- posta ADRES:

batuhansezerhaberanaliz06@gmail.com


BUNLARI NEDEN PAZARLIKLI ALDINIZ?Önceki Haber

BUNLARI NEDEN PAZARLIKLI ALDINIZ?

MBB’NİN KADROLU FİRMASI SANKİSonraki Haber

MBB’NİN KADROLU FİRMASI SANKİ

Başka haber bulunmuyor!